Categorii: Economie

Un nou Armaghedon „Sorin Ovidiu Vantu”?

”Am decis să transmitem acest Armaghedon către toate redacţiile din România pentru a face cunoscut tuturor informaţiile adevărate despre infractorul Sorin Ovidiu Vîntu şi pentru că, deşi l-am transmis tuturor instituţiilor statului, acesta se află în continuare în libertate. Faptul că se află în continuare în libertate demonstrează că acest infractor a reuşit să cumpere peste 90% din procurorii din România, peste 80% din judecătorii din Romînia şi peste 90% din poliţiştii din România.

Prin rechizitoriul nr. 25/P/2000, Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Ioana Maria Vlas, Bătrân Gavril şi alţi 10 inculpaţi pentru săvârşirea mai multor infracţiuni grave.

În perioada 1997-2000 prin mijloace frauduloase, în calitate de salariaţi cu funcţii de conducere ai SC SOV INVEST SA sau funcţionari publici în cadrul CNVM şi CEC, au contribuit la inducerea şi menţinerea în eroare a investitorilor FNI şi la prăbuşirea acestui fond în data de 24 mai 2000.

Paguba a fost de 3415,5 miliarde lei!!!!

Cu toate acestea, nu s-a cercetat implicarea infractorului Vantu. Indecent procedat. Şi asta deşi existau indicii clare privind implicarea lui în prăbuşirea FNI.

Referitor la activitatea ilicită a infractorului Vîntu procurorii Purcărin Cătălin, despre care se ştie a cărui cocotă este, şi Alexandru Şerban, personaj despre care se ştie că a scăpat de puşcărie mituind o serie de personaje influente, sub conducerea celui mai sinistru procuror de extracţie stalinistă Ovidiu Buduşan au dispus separat neînceperea urmăririi penale deoarece acesta nu vroia să fie asociat în niciun fel cu SOV INVEST.

Opinia publică trebuie să afle că Vîntu e cel care a făcut presiuni pentru a-l plasa pe Daniel Morar la Departamentul Naţional Anticorupţie. Această numire a avut ca scop distrugerea lui Adrian Năstase, cel care, pe lângă multe greşeli pe care le-a făcut, totuşi a fost singurul care a încercat să-l aresteze pe infractor.

Mai şocant! Vîntu e cel care a aranjat şi susţinut ca procuroarea Codruţa Kovesi să fie numită Procuror General al României, aceasta fiind amanta lui.
În iunie 2002 Judecătoria sector 2 Bucureşti a dispus, în mod corect restituirea cauzei la Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie în vederea completării urmăririi penale.

Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie – şi la data de 20.03.2003 a fost trimis la Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia Cercetări Penale pentru continuarea urmăririi penale, cauza fiind repartizată ofiţerului Duvac Constantin.

În urma predării inculpatei Ioana Maria Vlas organelor de poliţie, la data de 28.03.2003 s-a procedat la punerea în executare a mandatului de arestare preventivă.

Prin Ordonanţa nr. 108/P/2003 din 05.05.2003 s-a dispus conexarea la această cauză a dosarului nr. 323/P/2003 privind pe invinuiţii: Ioana Maria Vlas, Gavril Bătrân şi alţi 3 învinuiţi având ca obiect împrejurările în care au fost induşi şi menţinuţi în eroare investitorii Fondului Naţional de Acumulare, activitate prin care a fost pricinuit un prejudiciu de cca. 25 miliarde lei.

La 03.04.2003, s-a dispus conexarea la această cauză a dosarului nr. 367/P/2001 privindu-l pe Vîntu şi pe alţi 5 învinuiţi având ca obiect împrejurările în care au fost efectuate mai multe plasamente în valori mobiliare de către Banca Agricolă SA la SC SOV INVEST SA, SC GELSOR SA şi la Fondul Naţional de Investiţii în valoare şi cca. 108 miliarde lei şi a dosarului nr. 619/P/2002 privindu-l pe Vîntu şi pe Nicolae Popa, având ca obiect împărejurările în care cei doi participanţi au efectuat subscrieri/răscumpărări în unităţi de fond FNI în valoare de aproximativ 960 miliarde lei, precum şi împrejurările în care a fost constituită Banca de Investiţii şi Dezvoltare SA.

În iunie 2003 s-a dispus conexarea la această cauză a dosarului nr. 5/P/2002 privind pe învinuiţii Ioana Maria Vlas şi Viorel Popa având ca obiect împrejurările în care au fost efectuate mai multe plasamente fictive ale SC SOV INVEST SA – FNI în acţiuni emise de SC Cibela Group SA în valoare de 6,3 miliarde lei.

Începând cu data de 12.11.2003, Vîntu a fost ajutat în mod deliberat, sistematic şi profund ilegal de către unele organe judiciare (cel puţin cu complicitate tacită a conducerii PÎÎCSJ şi Tribunalului Bucureşti) să nu fie arestat.

Pentru a nu fi trimis în judecată şi în cauza FNI, s-a realizat destrămarea echiei de anchetatori. Coordonatorul echipei, procuror şef adjunct secţie Ovidius Păun, a fost eliberat din funcţie fără niciun fel de motiv; postul procurorului şef birou Luminiţa Şega a fost desfiinţat etc.

Referitor la interceptările din data de 16.10.2003, între Vîntu şi Nicolăescu Teodor – martor, la sfârşitul lunii octombrie 2003, organele de urmărire penală, s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracţiunilor de favorizare a infractorului şi fals intelectual faţă de ofiţeri SRI din cadrul UM 0232. Aceşti ofiţeri, pentru a-l ajuta pe infractor, au falsificat rezultatul discuţiilor.

Această malversaţiune a permis Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să comunice, în februarie 2005, la solicitarea presei, în mod mincinos şi fraudulos, că în evidenţele acestuia nu se află niciun dosar penal cu un astfel de obiect.

Dosarul nr. 654/P/2003, a fost înaintat Tribunalului Bucureşti, unde a fost înregistrat sub nr. 5653/2003 şi repartizat judecătorului Cristian Jipa, poate cel mai corupt şi incompetent judecător al acestei ţări, personaj al cărui trecut infracţional este de notorietate în sistem.

Acest judecător corupt şi incompetent, prin încheierea cu acelaşi număr din 27.07.2004, pentru a-l ajuta pe cel mai mare hoţ din România a dispus, netemeinic şi nelegal, disjungerea cauzei, pe motivul confruntării lui Vîntu cu inculpatul Tişler Gabriel.

Malversaţiune de la un capăt la altul. Judecătorul Jipa s-a făcut că nu vede că Tişler Gabriel decedase încă din cursul urmăririi penale, certificatul de deces aflându-se anexat la dosarul cauzei.

Cum era normal şi legal, prim procurorul adjunct Iulia Ciolcă a declarat recurs, la această soluţei delirantă. Dar după numai trei zile acesta a fost retras fără nicio motivare din dispoziţia conducerii PÎCCSJ, aspect fără precedent.

De ochii lumii a fost declanşată o acţiune disciplinară de către CSM, dar nimeni nu a aflat rezultatul acesteia şi nici nu avea cum să se finalizeze aşa zisa cercetare din moment ce unul dintre actorii principali ai acestei operaţiuni (procurorul general) este membru de drept al CSM.

Disjungerea instanţei a fost înregistrată la Secţia de urmărire penală şi criminalistică, unde prin „bunăvoinţa” procurorului şef adjunct secţie Nicolae Andrei – a cărui menţinere în funcţie se bazează pe un flux permanent de mită către superiorii săi, şi a procurorului Francisc Hirşman (evreu de origine, susţinut de serviciile secrete, a fost folosit pentru a-l cosmetiza pe Vîntu şi în cauza BRS), a fost ţinută pe loc un an şi jumătate (în această perioadă nu s-a efectuat niciun act de urmărire penală în cauză), până la schimbarea din funcţie a primului. Acestuia i-a încetat mandatul pe 01.12.2005, iar dosarul a fost declinat la DNA. Însă şi aici totul este sub controlul infractorului printr-unul dintre oamenii puşi de el cu ajutorul lui Daniel Morar, şi el unul din oamenii susţinuţi tot de Vîntu.

Pentru a se crea o aparenţă de legalitate acestei ţineri în nelucrare a dosarului, în cauză s-a dispus suspendarea urmăririi penale faţă de infractorul Vîntu, pe motiv că acesta este în imposibilitate de deplasare, ca şi cum acesta nu ar avea nenumărate maşini cu care să se poată duce oriunde vrea el.

Pentru a i se pierde urma acestei cauze, prin complicitatea procurorului şef adjunct secţie Nicolae Andrei, dosarul nr. 108/P/2003 a fost reînregistrat, sub nr. 676/P/2004 şi ţinut în nelucrare timp de un an de zile până la apariţia Legii nr. 508/2004, când a fost nevoit (datorită faptei de spălare de bani) să-l decline la DIICOT în data de 03.12.2004.

Şi în acest caz infractorul a găsit o soluţie de omorâre a cauzei, cu ajutorul procurorului Şef Gheorghe Muscalu (cel care a luat şpagă 1,7 milioane USD de la RAFO) sensibilizat în prealabil de Liviu Luca, şi a procurorului „ascultător” Irinel Păun.
Acesta a fost adus de la Mehedinţi (zonă în care este cunoscut pentru legăturile sale mai mult decât profitabile cu mafia locală) cu scopul precis de a da o soluţie favorabilă lui Vîntu, pentru că, după destrămarea echipei de anchtatori iniţială, niciun procuror dintre cei vechi nu a vrut să preia cauza.

Prin rechizitoriul nr. 372/D/P/2004 din 07.12.2004, între cele două tururi de scrutin (pentru a nu se face scandal public s-a dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor şi faţă de Vîntu pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, spălare de bani, asocierea pentru săvârşirea de infracţiuni, fals în declaraţii şi uz de fals (faptele din cauza FNI).

Deşi era obligatorie, înregistrarea şi a acestei disjungeri în registrul de cauze penale, suntem siguri că aceasta nu a fost înregistrată în evidenţele PÎCCJ – DIICOT, de către procurorul infractor Irinel Păun, faptă penală pentru care acesta a fost promovat în anul 2005 şeful secţiei anticorupţie din DNA.

În această speţă este important ca judecătorul Malaliu de la Judecătoria sectorului 1 să fie susţinut, atât de structurile magistraturii, cât şi de cele ale poliţiei. Acest judecător, chiar dacă nu a putut respecta în totalitate procedurile (cum susţin avocaţii infractorului Vîntu pentru a mai câştiga puţin timp în libertate) luptă pentru o cauză dreaptă, morală, corectă : arestarea infractorului Sorin Ovidiu Vântu.

De această dată factorul politic, în primul rând Preşedintele României Traian Băsescu şi Ministrul Justiţiei Monica Macovei, este evident că şi-au înţeles misiunea istorică de a da cea mai dură lovtură corupţiei din România.

La sfârşitul acestui proces cei doi vor intra în istoria modernizării României şi a luptei anticorupţie. Este important ca cei doi să susţină în continuare lupta împotriva marilor excroci şi în special împotriva lui Vîntu.

Pentru a manipula opinia publică, infractorul Vîntu a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de uz de fals şi fals în declaraţii, contând în aceea că în anul 1999 cu ocazia depuenrii documentaţiei la BNR în vederea dobândirii calităţii de acţionar semnificativ şi a obţinerii autorizaţiei de funcţionare a BID a prezentat o adeverinţă eliberată de SOV INVEST SA Bucureşti în care se menţionează că este deţinătorul carnetului de investitor la FNI nr. 468 şi a delarat pe proprie răspundere că deţine participaţie la fonduri deschise de investiţii, deşi acesta nu figurează în evidenţele FNI ca deţinător al vreunui carnet de investitor şi nu a investit în mod direct nici o sumă de bani.

Complicele lui Vîntu la aceste fapte este senatorul PSD de tristă amintire Nicolae Văcăroiu (unul dintre oamenii din cauza cărora astăzi România se află într-o stare de corupţie şi sărăcie fără precedent). Văcăroiu este cel care a depus documentaţia necesară înfiinţării BID la BNR (inclusiv înscrisuri false) şi care a participat activ la discuţiile cu reprezentanţii BNR. Acesta nu a a fost deranjat de nimeni pentru a fi audiat în legătură cu aceste aspecte, deşi onorariul său pentru efortul depus a fost de 12 miliarde lei!!!!!!!!, la nivelul anului 1999.

Cauza BRS a fost repartizată iniţial tot procurorului Francisc Hirşman, iar acum este înregistrată în evidenţele PÎCCSJ – DIICOT, fiind repartizată procurorilor Creţu Codruţa (amanta unui personaj influent în Parchet) şi Cătălin Purcărin (notoriu homosexual), una dintre persoanele folosite pentru a-l favoriza pe Vîntu (este acelaşi procuror care a dat soluţie de neurmărire în cauza FNI faţă de Vîntu).

Din felul în care se desfăşoară ancheta, rezultă în mod indubitabil şi flgrant favorizarea infractorului Vîntu (nu a fost deranjat niciodată pentru a da relaţii, de când cauza se află la cei doi procurori).

În 22 şi 23 august 2005 cei doi procurori au dispus două expertize contabile în aceeaşi cauză, pregătind din punct de vedere tehnic disjungerea, iar – surpriză – niciunul din obiective nu-l vizează pe Vîntu.

În fapt, la începutul anului 2001, SC Construct Grup International SRL Deva (actuala SC Romcuart SRL), a încheiat cu SC Astra SA un contract de garanţie, prin care SC Astra SA s-a obligat să garanteze două credite în valoare de 5 milioane USD acordate SC Romcuart SRL de către Banca Română de Scont şi Banca de Investiţii şi Dezvoltare, în scopul efectuării unor investiţii de retehnologizare a instalaţiilor şi utilajelor necesare exploatării unui zăcământ de cuarţ în zona Silău-Uricani. Pentru eventualele obligaţii ale SC Astra SA ce puteau decurge din derularea contractelor de credit, SC Romcuart SRL a cedat în favoarea acesteia 45% din drepturile de operare şi exploatare a zăcământului, reprezentând cca. 18 milioane USD. În acest scop, SC Astra SA a constituit la cele două bănci depozite colaterale în valoare de 4 milioane USD/bancă, depozite ce urmau să fie deblocate după rambursarea integrală a creditelor de către SC Romcuart SRL.

Începând cu luna iulie 2001, după schimbarea conducerii SC Astra SA şi numirea în funcţia de preşedinte a lui Haritonovici Eugen Răzvan, societatea a început să plaseze, în mod sistematic, sume tot mai importante, în BRS, deşi se înregistra o supraexpunere pe această bancă, datorată depozitelor colaterale menţionate mai sus. Sursele au fost reprezentate pe fondurile SC Astra SA aflate în alte bănci (Volksbank, ING Barings, City Bank, Bancpost), în depozite la termen în lei şi valută, precum şi în titluri de stat.

Pe parcursul cercetărilor, inculpatul Săftescu Dumitru, prin autodenunţ a declarat că în cursul anului 2001, a fost chemat de Vîntu de mai multe ori, ocazii cu care şi-a manifestat intenţia de a cumpăra pachetul majoritar de la SC Astra SA deţinut de APAPS.

După numirea sa ca director general la societatea de asigurări, Săftescu Dumitru a constatat nereguli cu privire la constituirea unor depozite colaterale la BID şi BRS în favoarea SC Romcuart SRL Deva în valoare de 8 milioane USD, fapte pentru care a sesizat parchetul, lucru care l-a deranjat peste măsură pe Vîntu, care l-a chemat la el, ameninţându-l că îl schimbă de la conducerea societăţii dacă nu-şi retrage plângerea.

Urmare acestei discuţii, Săftescu Dumitru a dispus retragerea plângerii.

Ulterior, Săftescu Dumitru a fost chemat din nou de Vîntu, care în calitatea sa de virtual proprietar al societăţii de asigurări i-a solicitat ca 5 milioane USD din lichidităţile societăţii să fie trecute în titluri de stat, sugerându-i ca această operaţiune să fie făcută printr-un SVM.

Întrucât urma să aibă loc un consiliu de administraţie la SC Astra SA, Săftescu Dumitru a fost chemat de către Muşetescu Ovidiu – preşedintele APAPS (acţionar majoritar la SC Astra SA cu 75%) care i-a comunicat că, dacă doreşte să mai rămână în funcţie, trebuie să se înţeleagă şi să ia legătura cu Vîntu. Această discuţie a avut loc în prezenţa lui Teşu Sorin, reprezentantul APAPS în CA al Companiei Naţionale Poşta Română, un alt infractor de notorietate, aflat în contact strâns atât cu fosta securitate cât, şi mai ales, cu lumea interlopă.

Teşu Sorin, în peiroada în care Vîntu ţintea societăţi cu capital de stat pentru a atrage fonduri în BRS, era preşedintele Companiei Naţionale Poşta Română. În această perioadă, Compania Naţională Poşta Română a plasat în BRS 5 milioane USD. În momentul prăbuşirii BRS, Teşu Sorin era şeful de cabinet al premierului Adrian Năstase.

Pentru a nu figura şi Compania Naţională Poşta Română ca mare perdant în BRS şi pentru a evita mediatizarea acestui fapt, SC Gelsor SA, acţionar cu 75% în BRS a cedat către Compania Naţională Poşta Română sediul din Splaiul Independenţei, pe care acum Vîntu, prin manopere frauduloase încearcă să-l ia înapoi.

După ce Săftescu Dumitru a făcut autodenunţul, a fost informat imediat Adrian Năstase, iar Teşu şi-a prezentat demisia din funcţia de şef de cabinet, deşi a rămas în continuare în relaţii extrem de apropiate cu Dana Năstase.

Cu toate asigurările date, în urma unei şedinţe AGA, acesta a fost schimbat din funcţie cu Haritonovici Eugen, iar în după amiaza aceleiaşi zile a fost chemat din nou de Vîntu la biroul său, unde erau de faţă Haritonovici şi Dan Andronic (actualul amant al fostei soţii a lui Vîntu) şi i-a spus că datorită scandalului din presă a hotărât schimbarea sa cu Haritonovici, dar că tot el urma să conducă instituţia.
În autodenuţul dat de Săftescu Dumitru, recunoaşte că a primit de la Nicolaescu „Doru” Teodor suma de 15.000 USD, ca diferenţă la salariu, din ordinul expres al lui Vîntu.

Inculpatul a mai declarat că după transferarea sumei de 1,8 milioane USD în conturile unui SVM, pentru cumpărarea de titluri de stat, operaţiunea i-a creat suspiciuni şi l-a întrebat pe Haritonovici ce cunoaşte despre această problemă. Haritonovici i-a spus că nu este nicio problemă, că a vorbit cu Vîntu care l-a asigurat că banii vor fi înapoiaţi până la data de 27.12.2001.

În aceeaşi cauză s-a autodenunţat şi Burghelea Lucian, care a recunoscut că a primit de la Nicolaescu Teodor suma de 8200 USD pentru a acoperi aceste hoţii.

Totodată, inculpatul a declarat că a lucrat la SC Gelsor SA de unde a fost disponibilizat, iar în curusl lunii iuniie 2001 a fost chemat de Vîntu care i-a spus să se ducă la SC Astra SA unde va fi angajat şi se va ocupa de plasamente financiare.

Urmele acestor dosare se află în la DNA, deoarece pentru a putea da aceste soluţii, procurorul Hirşman Francisc (evreu şi om al serviciilor secrete) a fost detaşat la DNA timp de aproximativ un an.
Sperăm ca mass media să promoveze acest demers al nostru, cu toate că până acum doar două ziare s-au aplecat corect asupra acestui caz.

Sperăm ca exemplul de corectitudine jurnalistică a ziarului Evenimentul Zilei şi Curentul să fie preluat şi de alte instituţii serioase de presă.

Câţiva procurori cinstiţi…”

Sursa: Amos News

Update in luni, 15-01-07 18:20

Contributori - Alte surse

Comentează

Vezi comentarii

  • legile au fostb facute doar pt. cei cu bun simt si oameni necajiti.....este un jaf fara scrupule ,in care sunt implicatii POLITICE

Share
Publicat de
Contributori - Alte surse

Recent Posts

Jocuri de noroc ciudate care au prins la public

Chiar dacă nu sunt la fel de populare ca ruleta sau ca pokerul și nici…

miercuri, 20-11-24

Competiția Sportivă CUPA TRIUMF și-a depășit recordurile la Ediția a XIV-a

Sala de Sport a Liceului Spiru Haret din Moinești a găzduit cea de-a XIV-a ediție…

joi, 07-11-24

Zborurile internaționale din Bacău: descoperă cele mai căutate destinații

Situat strategic în regiunea Moldovei, Bacăul a devenit în ultimii ani un hub important pentru…

marți, 15-10-24

Testări medicale gratuite în Berești-Tazlău pentru depistarea bolilor oncologice

Locuitorii din comuna Berești-Tazlău vor beneficia de testări medicale gratuite în cadrul caravanei „Nu am…

joi, 10-10-24

Performanțe remarcabile pentru C.S.M. Moinești la Campionatul Național de Powerlifting 2024

Sportivii Diaconu Ștefan Matei și Marius Mihai Manda au reprezentat cu succes Clubul Sportiv Municipal…

joi, 26-09-24

Top 5 gadgeturi inteligente care îți fac viața mai ușoară

Tehnologia continuă să evolueze într-un ritm impresionant, iar gadgeturile inteligente devin tot mai prezente în…

vineri, 20-09-24

Acest website folosește cookies.