Categorii: Divertisment

Actorul Gabriel Duţu: „Am avut o întâlnire de gradul trei cu un urs”

Mare amator de vacante in Maldive si de bucatarie chinezeasca, actorul din “Narcisa Salbatica” ne povesteste despre pasiunea sa pentru sporturile acvatice, despre verile pline de distractie petrecute in Constanta natala, dar si despre intalnirea de gradul trei cu ursul nostru carpatin.

Zodiac Travel: Cum a decurs prima vacanta a copilariei?

Gabriel Dutu: Cred ca s-a intamplat cand eram prin clasa a V-a, intr-o tabara scolara, unde eram adunati cam 20 de copii intr-o camera si faceam tot felul de nazbatii, gen sa ne murdarim cu crema de pantofi sau sa ne punem pasta de dinti pe clanta usii.

ZT: Dar prima vacanta de “adolescent”?

GD: Fiind originar din Constanta, am avut ocazia sa-mi petrec majoritatea verilor pe Litoral, de altfel veri pline de distractie si de incurcaturi in care ne bagam noi, baietii. Era perioada comunista, cand strainii veneau sa se bronzeze pe plajele noastre si, inevitabil, puneam ochii si pe cate o nordica. Chiar tin minte un episod din perioada respectiva: nu aveam voie cu valuta si obisnuiam sa ma duc in clubul “Castel” de unde ieseam “mai sifonat” de catre politisti sau, in unele cazuri, pe geamul de la baia discotecii.

ZT: De la munte ai vreo experienta de impartasit?

GD: Am avut o intalnire de gradul trei cu un urs. Eram instalati cu cortul pe la Zarnesti, si fiind plecati in drumetie, ne-am lasat o parte din bagaje in cort. La intoarcere am fost intampinati de un urs care a avut grija sa ne strice si adapostul si sa ne lase fara mancare. Am incercat noi sa-l speriem cu un foc de tabara si am avut mare noroc ca a plecat linistit dupa ce s-a infruptat din proviziile noastre. Doua zile a trebuit sa construim un adapost si sa supravietuim cu ce ne-a ramas, dar a fost frumos…

ZT: Daca episodul cu muntele a reprezentat o vacanta mai “chinuita”, cand ai avut parte de una cu adevarat plina de rasfat?

GD: Am avut ocazia unui turneu in Turcia, cu trupa teatrului din Constanta, acolo fiind rasfatat si tratat ca un adevarat sultan. Bai turcesti, masaje, inot, plaja cat era ziua de lunga – a fost o vacanta de 5 stele la propriu…

ZT: In familia ta, cine decide vacantele: tu sau sotia?

GD: Eu vin cu ideile si cu surprizele, mai ales ca iubita mea a fost surprinsa de o vacanta la Venetia, cand m-am luat inima in dinti si doza suficienta de romantism si am cerut-o de sotie in gondola. De atunci, a lasat pe mana mea vacantele, stie ca va fi mereu incantata de alegere.

ZT: Esti pasionat de sporturile acvatice, ai si brevet de scafandru. Unde ti-ar placea sa practici aceste sporturi?

GD: Cred ca as incepe cu Hawaii. Surfing in Hawaii suna tentant pentru mine, iar apoi as putea continua cu Australia sau Noua Zeelanda.

ZT: Ai avut ocazia sa vizitezi Statele Unite, iar secretele cascadoriei le-ai invatat in Seattle. Te-ai gandit vreodata sa te stabilesti acolo?

GD: Intr-adevar, am avut ocazia sa calatoresc in State, chiar in mai multe orase de acolo, iar in Seattle am ramas o luna de zile. Cred ca sunt atasat de Romania, aici imi practic meseria, aici mi-am format viata si nu vad sa o iau de la capat in alta parte. Consider ca sunt implinit aici.

ZT: Daca ar fi sa alegi un loc unde sa te relaxezi si sa ai parte de vacanta ideala, care ar fi acela?

GD: Sa fiu intr-un bungalow pe apa, undeva in Maldive, alaturi de familie. Cred ca aceasta ar fi vacanta ideala pentru mine.

ZT: Ce delicii culinare te-au incantat pe parcursul calatoriilor tale?

GD: Din pacate, din acest punct de vedere as fi vrut sa seman cu tata. El a fost navigator si a avut posibilitatea sa guste toate ciudateniile culinare din lume: serpi, maimute, gandaci etc. Eu sunt mai traditionalist, imi place sa vad ce mananc si nu sunt prea receptiv la mancaruri pe care sa nu le recunosc. Nu imi place sushi, insa ador mancarea chinezeasca.

ZT: Ce vacanta ai pregatit pentru 2012?

GD: Pentru 2012 as avea trei optiuni, insa nu stiu care se va materializa. Am doua invitatii pentru Emirate sau pentru coasta Californiei, insa cea mai ofertanta ramane vacanta de vara petrecuta pe santierul viitoarei mele case (rade).

Sursa: Zodiac Travel

Update in duminică, 21-09-14 14:54

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Comentează
Share
Publicat de
Bacau Online

Recent Posts

Duminica Floriilor

Sărbătoarea Floriilor ne aduce aminte de intrarea triumfală a lui Iisus în orasul Ierusalim. Este…

duminică, 28-04-24

Miercuri se opresc temporar gazele în Nicolae Bălcescu, Cleja, Somușca și Răcăciuni // ACTUALIZARE

Pentru a permite realizarea de către Transgaz a lucrărilor de relocare/protejare a unor tronsoane de…

miercuri, 24-04-24

Înțelegerea perspectivelor financiare ale Tesla cu anunțul privind câștigurile pentru T1 2024

Tesla, renumitul producător de vehicule electrice, se pregătește să își dezvăluie performanțele financiare pentru primul…

miercuri, 24-04-24

Scaun agățat – de ce merită să îl cumperi?

Scaunele agățate au fost asociate în principal cu elemente de amenajare pentru camerele copiilor sau…

miercuri, 24-04-24

Dezlegari de post în condiţiile vieţii de azi

Dezlegările din timpul postului sunt date credincioșilor de catre preotul duhovnic, adică preotul la care…

joi, 04-04-24

Ghidul suprem pentru scaune cu rotile manuale

A învăța cum să folosești un scaun cu rotile manual în mod eficient te va…

joi, 04-04-24

Acest website folosește cookies.