Categorii: ActualitateSocial

Continuă programul „Protejează-ţi căminul, pregăteşte-ţi comunitatea!” în 13 comunităţi din 7 judeţe

Habitat for Humanity România şi Petrom continuă programul “Protejează-ţi căminul, pregăteşte-ţi comunitatea!” în alte 13 comunităţi din judeţele Bacău, Brăila, Dâmboviţa, Gorj, Ialomiţa şi Vâlcea. Este un proiect de gestiune participativă a riscurilor de dezastre în comunităţi vulnerabile, se va derula timp de 6 luni, va avea 2.500 de  beneficiari, iar ca parteneri implicaţi sunt: Habitat, Petrom şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.).

Scopul proiectului este reducerea riscurilor de dezastre în comunitate printr-un program de identificare, analiză şi combatere a riscurilor la care sunt expuse familiile din13 comunităţi vulnerabile prin implicarea directă a familiilor, autorităţilor, angajaţilor Petrom şi serviciilor locale I.S.U.

Obiectivele programului sunt: sprijinirea formării de grupuri de voluntariat de urgenţă locale prin traning, suport tehnic şi implicarea angajaţilor Petrom în activităţile proiectului, risc maping dezastre naturale şi tehnologice, şi derularea unei campanii de educare şi informare preventivă.

„Din 2005, Habitat for Humanity România participă activ la dezvoltarea unei culturi a riscului în România, care promovează reducerea efectelor sociale ale dezastrelor şi combaterea factorilor care generează aceste riscuri, prin implicarea activă a populaţiei în comunităţile din care fac parte. Am început acest proiect anul trecut împreună cu partenerii noştri de la Petrom şi IGSU, şi am observat beneficiile pe care le aducem, deschiderea cu care am fost primiţi de oameni şi dorinţa lor de a se implica aşa cum pot în comunităţile lor”, declară Elena Şerban, Manager General, Habitat for Humanity România.

Habitat for Humanity România, prin „Statutul de Utilitate Publică” obţinut în 2008, în baza principiului subsidiarităţii, va putea prelua parte din responsabilităţile autorităţilor publice în probleme de răspuns la dezastru legate de prevenţie şi reconstrucţie. În 2011 a încheiat un parteneriat cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, care îi conferă sprijinul necesar în sectorul prevenirii, al reducerii riscurilor la dezastre şi al intervenţiilor de urgenţă, precum şi accesul la resurse şi informaţii oficiale (hărţi, date statistice, resurse umane).

Prin programul de Răspuns la Dezastre, Habitat for Humanity România a asistat din 2005 până în prezent 1.947 de familii din judeţele Argeş, Bacău, Botoşani, Brăila, Dolj, Galaţi, Gorj, Neamţ, Prahova şi Vrancea.

Despre Habitat for Humanity

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea precară a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 600.000 de locuinţe pentru 3 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg Globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 4.000 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava.

Update in duminică, 11-08-13 15:35

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Comentează
Share
Publicat de
Bacau Online

Recent Posts

Duminica Floriilor

Sărbătoarea Floriilor ne aduce aminte de intrarea triumfală a lui Iisus în orasul Ierusalim. Este…

duminică, 28-04-24

Miercuri se opresc temporar gazele în Nicolae Bălcescu, Cleja, Somușca și Răcăciuni // ACTUALIZARE

Pentru a permite realizarea de către Transgaz a lucrărilor de relocare/protejare a unor tronsoane de…

miercuri, 24-04-24

Înțelegerea perspectivelor financiare ale Tesla cu anunțul privind câștigurile pentru T1 2024

Tesla, renumitul producător de vehicule electrice, se pregătește să își dezvăluie performanțele financiare pentru primul…

miercuri, 24-04-24

Scaun agățat – de ce merită să îl cumperi?

Scaunele agățate au fost asociate în principal cu elemente de amenajare pentru camerele copiilor sau…

miercuri, 24-04-24

Dezlegari de post în condiţiile vieţii de azi

Dezlegările din timpul postului sunt date credincioșilor de catre preotul duhovnic, adică preotul la care…

joi, 04-04-24

Ghidul suprem pentru scaune cu rotile manuale

A învăța cum să folosești un scaun cu rotile manual în mod eficient te va…

joi, 04-04-24

Acest website folosește cookies.