Traficanţi de persoane prinşi de poliţişti

Poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Bacău, sub coordonarea procurorilor, au realizat, la data de 06 octombrie, un flagrant, în urma căruia au fost prinşi doi bărbaţi suspectaţi de trafic de persoane. Învestigaţiile efectuate au relevat faptul că cei doi racolau persoane din mediul rural, pe care le exploatau prin muncă în Italia.

La data de 06 octombrie a.c., poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacau, cu sprijinul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Bacău, au organizat o acţiune de prindere în flagrant a două persoane suspectate de trafic de fiinţe umane.

Astfel, poliţiştii i-au identificat în municipiul Piatra Neamţ pe B.I., de 55 de ani şi T.V., de 38 de ani, ambii din judeţul Bacău, în timp ce transportau cinci persoane, pe care intenţionau să le exploateze pe piaţa neagră a forţei de muncă din Italia.

Pentru documentarea activităţii infracţionale în cauză, poliţiştii au efectuat percheziţii domiciliare la locuinţele celor doi, fiind ridicate o serie de documente şi înscrisuri.

Din investigaţiile efectuate de oamenii legii s-a stabilit că în perioada 2009-2010, suspecţii au racolat mai multe persoane din mediul rural, cu situaţii materiale precare, pe care le-au transportat în Italia.

Persoanelor racolate li se promiteu locuri de muncă sigure şi plătite cu sume cuprinse între 500 şi 700 de euro /lună, plus cazare. Victimele erau deposedate de documentele de identitate şi obligate să lucreze în condiţii inumane, până la achitarea unor datorii pe care cei doi le impuneau.

La data de 07 octombrie Tribunalul Bacău a emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru trafic de persoane.

6 comentarii la „Traficanţi de persoane prinşi de poliţişti

 • sâmbătă, 09-10-10 la 3:46
  Permalink

  -sunt un bacauan plecat de vreo5 ani din tara noastra ce aur poarta iar noi cersim din poarta in poarta.
  -ma bucur ca astfel de specimene sunt prinse da pacat ca nu toate.
  -tare asi fi bucuros ca in putinul meu timp liber sa va dau o mana de ajutor cu ce se intampla prin ireland in capitala sa dublin
  – multa omenire mai sufera si aici.

  Răspunde
  • luni, 29-11-10 la 6:38
   Permalink

   Domnule Juncu, cum va propuneti sa faceti acest lucru?

   Răspunde
 • miercuri, 22-12-10 la 17:00
  Permalink

  draga Ana nimic mai simplu si mai usor numa sa vrei sa faci ca se poate ce specimenele aste de huligani sunt dumnezeu si nu pot fi starpiti?
  numa de bine si sarbatori frumoase iti doresc!

  Răspunde
  • luni, 24-01-11 la 1:57
   Permalink

   Domnule Juncu, ati stat cumva in cartierul Narcisa din Bacau? S-ar putea sa ne cunoastem.

   Răspunde
  • luni, 14-02-11 la 7:21
   Permalink

   Domnule Juncu, nu mi-ati raspuns la intrebare. Pur si simplu ati evitat raspunsul printr-o alta intrebare. Incep sa cred ca fac o confuzie de nume. Aveati cumva vreo ruda cu acelasi nume in cartierul Narcisa din Bacau?

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.