Noul stadion, tot mai aproape de realitate

Pe locul actualului stadion „Municipal” din Bacau se va ridica un „City Center”, amplu complex comercial si hotelier de inalta tinuta arhitecturala. Asta dupa ce va fi ridicat noul stadion, ce urmeaza a fi amplasat in strada Stefan Guse nr. 2, pe terenul fostelor unitati militare. Proiectul va fi supus spre aprobare in prima sedinta a Consiliului Local Bacau.

Viitoarea arena bacauana va avea o capacitate de 15 mii de locuri, toate pe scaune, tribunele urmind a fi acoperite. Nu va lipsi nici instalatia de nocturna.

Linga noul stadion va fi construit inca un teren de fotbal, cu pista, de antrenament, nocturna urmind a fi mutata de la actualul stadion „Municipal”. In plus, tot aici va fi ridicata si o moderna sala de sport.

Cind au propus spre aprobarea Consiliului Local aceasta mutare a stadionului, mai marii din Primaria Bacau au luat in calcul „structura de rezistenta a stadionului , una nesigura, intr-o stare avansata de degradare fizica si morala conform expertizelor”.

„Proiectul va trebui mai intii sa fie aprobat de consilieri si apoi va fi organizata licitatia. Chiar voi impune firmei care va cistiga licitatia sa ridice stadionul in maximum un an de zile”, a declarat primarul Romeo Stavarache. Daca totul va decurge normal, Bacaul ar putea fi primul oras din România unde, dupa Revolutie, s-ar ridica un stadion nou, la standarde occidentale.

Sursa: Ziarul de Bacau, Cristi Sava

Vezi si : Discuţii cu grupul britanic Onslow pentru construirea noii baze sportive (14-09-2006)

8 comentarii la „Noul stadion, tot mai aproape de realitate

 • miercuri, 06-06-07 la 17:12
  Permalink

  Sala de sport, ce capacitate -locuri scaune-va avea? Multumesc!

  Răspunde
 • duminică, 15-07-07 la 18:21
  Permalink

  este super daca se va construi un nou stadion in orasul nostru,dar mai intai sa promovezeF.C.M. in prima liga.

  Răspunde
 • luni, 16-07-07 la 9:54
  Permalink

  Ca sa-l faca intr-un an de zile,le trebuie un munte de euroi.Asta inseamna noi taxe,impozite marite.Si numele cui va sta la intrare?Stavara…

  Răspunde
 • miercuri, 22-08-07 la 15:25
  Permalink

  Au fost multe proiecte in Bacau de-a lungul timpului insa din pacate prea putine s-au materializat.Ar fi ceva extraordinar sa se faca acest stadion……

  Răspunde
 • marți, 30-10-07 la 15:04
  Permalink

  Domnule Primar, sunt foarte bucuros pentru noul proiect, asa iti este mare dragul sa joci fotbal si sa promovezi noi talente in fotbalul mare. Sper sa aprobati noul proiect. Succes! S. Ferat

  Răspunde
 • miercuri, 31-10-07 la 10:27
  Permalink

  sa dea domnul sa se faca si sa promoveze bacaul in liga 1.sa mai vedem si noi meciuri adevarate

  Răspunde
 • vineri, 02-11-07 la 18:10
  Permalink

  De ce sa nu se face stadionul pe aceeasi locatie?..; si complexul comerciai in afara Bacului ?…Terenul pe care este Stadionul ,valoreaza o avere. Aici miroase,ca sa nu zic ca PUTE URAT.!..a afacere..MURDARA.

  Răspunde
 • joi, 21-02-08 la 13:47
  Permalink

  e bine ca visam frumos dar cu construirea unui stadion intr-un an asta e s.f.uitati-va la podul serbanesti

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.