„Pictăm la Pediatrie” câștigă o finanțare ce-i permite extinderea în toate saloanele secției de pediatrie


Medicina modernă şi medicamentele inovatoare vindecă trupul, dar nu ţin loc şi de terapie emoţională pentru pacienţii din spitale. Mulţi dintre ei suferă de boli incurabile sau sunt la vârste la care au nevoie de atenţie specială şi de abordări atipice. Aici intervine proiectul „Arta pentru viata”, un proiect sprijinit de Servier Pharma, cel mai mare laborator farmaceutic independent din Franţa. Din cele 86 de proiecte înscrise, juriul a selectat cinci, printre care și cel al Colegiului de Arta din Bacău, în baza unei evaluări ce a ţinut cont de beneficiile oferite pacienţilor, de adaptarea ideii artistice la mediul din spitale, dar şi de relevanţa programului propus.

„Am căutat să venim cu o soluție care să aducă zâmbete pe fețele pacienților și totodată să arătăm că arta poate face într-adevăr minuni asupra stării celor suferinzi. Este un proiect cu dublă semnificație pentru noi, marcând 20 de ani în misunea noastră de a inova în plan medical. Le mulţumim tuturor celor care s-au înscris în acest proiect, artişti şi spitale, datorită lor demersul nostru a fost posibil”, a declarat Christophe Sabathier, Director General Servier Pharma.

Printre ideile desemnate câştigătoare se află şi proiectul “Să colorăm viaţa!”, ce a început implementarea în Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău.

Proiectul „Să colorăm viaţa” pleacă de la premisa că suntem influenţaţi de culori prin trăirile pe care le pot declanşa, schimbându-ne starea de spirit. Având acest concept la bază, proiectul propune pictură murală şi sculpură în polistiren 3D în Secţia de Chirurgie Ortopedie Pediatrică din Spitalul Judeţean de Urgentă Bacău.

Elevi de la Colegiul de Arta din Bacau vor realiza tablouri pentru toate saloanele din Secţia de Pediatrie (65 saloane), începând cu cele 10 saloane alocate Recuperării Pediatrice, în care 30 de copii cu vârste între 0 – 2 ani sunt internaţi fără părinţi, perioade lungi de timp, uneori până la 1 an, în funcţie de gravitatea diagnosticului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.