Peste 1500 de amenzi date de poliţişti şi reprezentanţii RAR

În perioada 10 – 20 ianuarie, poliţiştii de la Rutieră şi reprezentanţi ai Registrului Auto Român (RAR) au acţionat, pe raza judeţului Bacău, pentru reducerea cauzelor ce generează evenimente rutiere.

În această perioadă, echipele mixte au verificat starea tehnică a peste 2000 de autoturisme, urmărind dacă acestea îndeplinesc condiţiile tehnice pentru a putea circula pe drumurile publice. Patru maşini au fost imobilizate, au fost constatate 12 infracţiuni şi aplicate 1567 sancţiuni contravenţionale.

Dintre acestea, 60 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru constatarea unor defecţiuni tehnice, 22 pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, 7 pentru constatarea  neconcordanţei dintre datele înscrise în documentele autovehiculelor şi caracteristicile tehnice ale acestora, una pentru neechiparea autovehicului pentru sezonul rece, iar 1477 au fost aplicate pentru alte fapte.

De asemenea, în cadrul aceleaşi activităţi, poliţiştii au reţinut 79 de permise de conducere şi 34 de certificate de înmatriculare.

„Poliţiştii şi specialiştii R.A.R. au verificat buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie, a instalaţiei de iluminare/semnalizare, precum şi a reglajului acesteia, legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate”, a declarat Narcisa Butnaru, reprezentant al Poliţiei Bacău.

De asemenea, au fost verificate autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor, concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia, precum şi utilizarea anvelopelor de iarnă şi uzura acestora.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.