A fost descoperit mormantul pierdut al lui Isus?

Regizorul celebrului film „Titanic” a prezentat, luni noaptea, intr-o conferinta de presa la New York ceea ce numeste dovezile ca a desoperit mormantul lui Isus. James Cameron sustine ca Isus este inmormantat la Talpiot, in Israel, alaturi de Maria Magdalena, cu care ar fi avut un fiu.

James Cameron a prezentat doua cutii de oase despre care spune ca ar fi continut ramasitele lui Isus si ale Mariei Magdalena, scrie presa internationala de marti.

Acesta descoperire sta la baza unui controversat film documentar produs de Cameron numit „Mormantul pierdut al lui Isus” (The Lost Tomb of Jesus) si a cartii „Mormantul familiei lui Isus” (The Jesus Family Tomb).

Cele doua cutii mici au fost decoperite odata cu 10 sicrie vechi de 2 000 de ani. Sase dintre acestea erau inscriptionate cu numele Jesua fiu al lui Iosif, Maria, Maria, Matei, Jofa (Iosif, identificat ca fratele lui Iisus), Judah fiu al lui Jesua („fiul lui Isus”, spun realizatorii documentarului.

Cameron sustine ca sunt sanse de 1 la 600 ca numele inscriptionate pe sicrie sa nu fie ale familiei lui Isus.

Potrivit documentarului, realizat James Cameron si regizoarea israeliana Simcha Jacobovici, adevaratul mormant al lui Isus Hristos, cu ramasitele acestuia si ale membrilor familiei sale, a fost ascuns intr-o pestera din Ierusalim si gasit in urma cu 30 de ani.

Realizatorii sustin ca investigatiile lor arata ca acolo a fost depus corpul lui Isus, dar si al Mariei Magdalena si a fiului lor numit Judas. Regizorii filmului spun ca se bazeaza pe colaborarea cu cei mai cunoscuti oameni de stiinta din lume, arheologi, specialisti in ADN si experti in antichitati.

Filmul va fi difuzat in 4 martie pe posturile Discovery Channel, Channel 4 din Marea Britanie, Vision din Canada si Channel 8 din Israel.

„Mormantul pierdut al lui Isus”, o afirmatie fara dovezi

Aceasta teorie este deja mult contestata. Un important arheolog israelian, Amos Kloner, considera ca documentarul nu aduce dovezi stiintifice. El spune ca numele inscriptionate pe sicrie sunt interesante si amintesc de personaje principale din vechiul testament, dar nu poate fi dovedit ca ar fi ale lui Isus sau Mariei Magdalena.

Potrivit lui Kloner, pe cele 900 de morminte descoperite in zona orasului Ierusalim, datand din perioada celui de-al doilea Templu (Second Temple), numele lui Isus este mentionat de 71 de ori.

Mai multe organizatii crestine au catalogat afirmatiile lui Cameron drept „fictiuni hollywoodiene deghizate in fapte stiintifice”.

Noul film care pretinde ca prezinta cele mai importante descoperiri arheologice din lume, ar putea declansa o controversa ca ceea starnita de “Codul lui Da Vinci”.

Descoperirea contrazice credinta crestina potrivit careia Isus a inviat la trei zile dupa moartea Sa si s-a ridicat la ceruri.

Un comentariu la „A fost descoperit mormantul pierdut al lui Isus?

  • luni, 03-11-08 la 15:33
    Permalink

    astea cu mormantul lui Isus sunt baliverne!!! Isus a inviat!!!! „daca Hristos n-a inviat zadarnica este credinta noastra” !!! credeti ca 12 apostoli au murit pentru o minciuna?????? o parte dintre ei rastigniti cu capul in jos? credeti ca merita sa-ti dai viata pentru o minciuna??? eu nu cred asta! credeti ca evreii a caror religie am preluat-o ( mozaism-crestinism) au inventat o poveste despre uciderea propriului Dumnezeu??? e absurd! refuzul lor de a crede ca Isus Cristos a fost Mesia ( ) este o certificare a exisptentei sale !!!! in religia proprie vine Mesia cel asteptat, nu-l recunoastem, ba mai mult il ucidem!!! ce poveste frumoasa!… evreii n-au inventat asa ceva ! .. a fost ADEVARAT ! HRISTOS , FIUL LUI DUMNEZEU , A INVIAT DIN MORTI!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.