Marți, 13: ziua fără ghinion a porților deschise la pompieri

Ziua de 13 noiembrie 2012 este declarată de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) drept „Ziua Informării Preventive” în România. Începând cu anul 2011, I.G.S.U. a identificat această oportunitate de diseminare a informaţiilor cu caracter preventiv prin organizarea în fiecare dată de 13 ce pică marţea, a acestui eveniment.

În acest context, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău va organiza în data de 13 noiembrie 2012 – Ziua „Porţilor Deschise”.

Ziua „Porţilor Deschise” va cuprinde activităţi de educare şi instruire a tinerilor, în scopul prevenirii şi stingerii incendiilor, a înlăturării efectelor produse de acestea, precum şi de alte calamităţi naturale.

Copii din mai multe unităţi de învăţământ îşi vor îmbogăţi cunoştinţele cu foarte multe informaţii, atât despre tipurile de risc identificate pe teritoriul judeţului Bacău, cunoaşterea modului de apelare 112, cunoaşterea şi exersarea modului de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă: incendiu, cutremur, inundaţie, elemente de muniţii neexplodate din timpul conflictelor militare, cât şi despre tehnica de intervenţie din dotarea inspectoratului. De asemenea, cei care vor trece pragul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bacău vor putea vedea exerciţii demonstrative de stingere a unui incendiu şi de salvare a unei persoane de la înălţime.

Totodată, la Ziua „Porţilor Deschise” copiii vor avea ocazia să se întâlnească cu reprezentanții E-ON România, partenerii noștri în Campania națională de informare și educație preventivă „F.O.C. – Flăcările Omoară Copii”. Aceștia vor prezenta celor mici echipamentele și tehnica cu care intervin pe teren pentru verificarea și remedierea avariilor la rețelele de gaz și curent electric.

În cadrul „Zilei Informării Preventive”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău și E-ON România vor organiza și desfășura la Școala cu clasele I – VIII din comuna Orbeni activități de instruire și exerciții de evacuare în situații de urgență. Și cu acest prilej cei mici vor avea ocazia de a învăța cât mai multe lucruri despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

„Ziua Informării Preventive” în România se înscrie în categoria acţiunilor comune iniţiate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România urmare a parteneriatului de colaborare încheiat în luna septembrie a.c. privind derularea în comun a unor campanii cu scopul informării, prevenirii şi conştientizării cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.

Protocolul, al cărui obiectiv principal este reducerea numărului incidentelor şi, implicit, al victimelor, este primul de acest fel încheiat între I.G.S.U. şi o companie din sectorul energetic din România şi este prevăzut să se dezvolte pe mai multe componente, prima acţiune lansată împreună fiind Campania naţională de informare şi educaţie preventivă „F.O.C. – Flăcările Omoară Copii”.

Obiectivele comune ale Parteneriatului încheiat între I.G.S.U şi E.ON România vizează conştientizarea publicului ţintă, cetăţeanul fiind un partener extrem de important în procesul de gestionare a situaţiilor de urgenţă. Rolul său devine unul major prin însuşirea şi aplicarea informaţiilor care vin din partea instituţiilor abilitate, în special în sfera asigurării securităţii în utilizarea surselor de energie.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.