Expoziția “Iarna” a elevilor de la Colegiul de Artă la Casa Memorială “Nicu Enea”

Casa memorială “Nicu Enea” găzduieşte în perioada 21 decembrie 2011 – 20 ianuarie 2012 expozitia de pictură şi grafică “Iarna” a elevilor de la Colegiul National de Arta “George Apostu” Bacau.

Expozitia “Iarna” este prima din calendarul expozitional cuprins in Proiectul Educaţional – cultural artistic “Prietenii pictorului Nicu Enea”, organizat de Colegiul Naţional de Artă „George Apostu” Bacău in parteneriat cu institutia de cultura a Complexului Muzeal “Iulian Antonescu” Bacău – Casa Memorială “Nicu Enea”, la care vor participa elevii claselor V – XII, coordonati de profesorii lor de specialitate.

Elevii care expun sunt: Balan Simone, Butacu Lorena, Ciosu Mădălina, Conachi Anca, Diaconu Vlad, Mihalcea Malina, Popa Andrada, Roncea Ioana, Rusu Ovidiu, Tuduriu Andreea, Ţopa Elena, Ţuca Bianca, Vlad Maria din clasa a VII-a, coordonati de profesorul Ioan Lăzureanu.

Iniţiatorii proiectului sunt profesorul Ioan Lăzureanu de la Colegiul Naţional de Artă “George Apostu” Bacău si conservatorul Petronela Mihalcea de la Casa Memorială “Nicu Enea” Bacău.

Scopul acestui proiect este de a contribui la consolidarea legăturilor între instituţiile participante şi comunitate, oferindu-le elevilor posibilitatea de a se familiariza cu opera pictorului băcăuan Nicu Enea prin organizarea de activităţi educative specifice în incinta Casei Memoriale a pictorului „Nicu Enea”.
Prin aceasta se stimulează creativitatea elevilor şi creează o legătură mai strânsă a acestora cu muzeul, care trebuie privit şi ca o instituţie ce le oferă oportunitatea de le expune lucrările şi de a-i face cunoscuţi în comunitatea băcăuană.

Obiectivele proiectului urmăresc: educaţia elevilor, prin valorificarea moştenirii culturale băcăuane, a idealului estetic; promovarea şi stimularea sensibilităţii artistice creative în rândul celor mai talentaţi elevi ai claselor V – XII de la Colegiul National de Arta “George Apostu” prin organizarea unor expoziţii de grup şi personale deschise in spaţiul Casei Memoriale “Nicu Enea” Bacău; formarea în rândul tinerei generaţii a deprinderii organizării unor expoziţii cu tot ce înseamnă aceasta din faza de selecţionare a lucrărilor şi până în faza panotării pe simeze; întipărirea încrederii în propria operă şi în drumul pe care şi l-au ales; introducerea în rândul tinerilor expozanţi a bucuriei de a arăta urbei în care traiesc şi prin aceasta a dărui în felul acesta produsul muncii lor.

2 comentarii la „Expoziția “Iarna” a elevilor de la Colegiul de Artă la Casa Memorială “Nicu Enea”

  • miercuri, 28-12-11 la 14:24
    Permalink

    Am vazut expozitia. Copiii sunt talentati.Frumoasa initiativa ! Felicitari si la mai multe ! Sa nu uitam ca Bacaul are si un Nicu Enea … nu numai un Bacovia sau Alecsandri .

    Răspunde
  • miercuri, 11-01-12 la 12:25
    Permalink

    Aţi realizat un proiect foarte frumos, educativ pentru tinerii care vor să-şi cultive gustul pentru frumos,nu numai să-şi petreacă timpul în localuri de fiţe. Îmi pare rău că nu am putut vedea mai de aproape lucrările , dar felicit pe toţi cei participanţi la proiect ,tinerele talente , coordonatori, organizatori, gazde pentru această reuşită La mulţi ani pe 2012, aşteptăm cu nerăbdare şi încredere următorul proiect.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.