Concurs şcolar în Bacău: „Cu viaţa mea apăr viaţa”

DSC00325În perioada 30 – 31 mai a.c., la Şcoala cu clasele I-VIII „Constantin Platon” din municipiul Bacău, se desfăşoară faza judeţeană a concursului cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”.

La linia de start se vor alinia un număr de opt echipaje formate din elevi ai claselor V-VIII şi şase echipaje alcătuite din elevi ai claselor IX-XI, de la şcolile din judeţul Bacău. În cele două zile de concurs, copiii s-au întrecut pe parcursul a trei probe, una teoretică şi două practice. Cele două probe practice au constat în transportarea asistată a unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 metri, respectiv în deplasarea cu masca de gaze pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat.

La finalul concursului cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa” – faza judeţeană, la nivelul claselor V-VIII primele trei poziţii au fost ocupate de către echipajele următoarelor şcoli:

–                  premiul I a fost câştigat de echipajul de la Şcoala gimnazială „George Enescu” – Moinești;

–                  premiul II – Şcoala gimnazială „Liviu Rebreanu” – Comăneşti;

–                  premiul III – Şcoala gimnazială Nr. 2 – Târgul Ocna.

Mâine, 31 mai, la linia de start se vor alinia cele șase echipaje alcătuite din elevi ai claselor IX-XI, de la şcolile din judeţul Bacău.

Concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa” are următoarele scopuri:

–         dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar;

–         adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă;

–         cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.