C.C.D. BACĂU A OFERIT PREMII ELEVILOR PARTICIPANŢI LA
COMPETIŢIA NAŢIONALĂ DE DEZBATERI LEGISLATIVE
PROIECTUL „TINERII ÎN VIAŢA CETĂŢII ” (II)
A.R.D.O.R. Moldova în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi cu Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău, a organizat proiectul „Tinerii în viaţa cetăţii” (II), care s-a desfăşurat în cadrul Competiţiei naţionale de dezbateri legislative. Acesta a fost avizat şi finanţat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, prin A.N.S.T. – D.J.S.T. Bacău şi de A.R.D.O.R. Moldova, desfăşurându-se la Şcoala cu Clasele I – VIII Nr. 1 Slănic – Moldova.
La nivelul judeţului Bacău, coordonatorul proiectului „Tinerii în viaţa cetăţii”, a fost binecunoscutul profesor buhuşean, Ciprian Zaharia, preşedintele A.R.D.O.R. Moldova, formator acreditat fiind, profesor Carmen Zaharia.
Proiectul se raportează priorităţilor stabilite de Comisia Europeană, cu ocazia Anului European al Voluntariatului şi are ca obiectiv general, promovarea valorilor democratice europene, prin participarea activă a tinerilor la viaţa comunităţii, folosind metoda dezbaterilor.
La această competiţie au participat 20 de profesori din judeţele: Bacău, Botoşani, Brăila, Buzău, Iaşi, Neamţ, Teleorman, Vaslui şi Vrancea, dar şi din Republica Moldova, care i-au coordonat pe cei peste 80 de elevi prezenţi.
Metoda dezbaterilor, fiind o metodă interactivă şi interdisciplinară, poate oferi participanţilor un punct de vedere exprimat, ca o soluţie, strategie, sau variantă, în tratarea unor aspecte sociale, sau politice.
În urma trainigului, rundelor de dezbateri şi competiţiei, participanţii şi-au însuşit metode şi tehnici de dezbateri, care îi vor ajuta în comunicare şi care le vor uşura găsirea unor soluţii în diferite situaţii, ce pot fi dificile.
În acelaşi timp, profesorii au avut posibilitatea să-şi însuşească o nouă metodă activă de stimulare a comunicării eficiente, pe care, ulterior, să o implementeze în actul didactic, cu rezultate foarte bune.
Pe parcursul celor patru zile de formare intensivă, participanţii au parcurs module precum: „Cunoaşterea prin comunicare”, „Argumentarea”, „Contraargumentarea”, „Construirea cazurilor”, „Dezbateri legislative”, etc.
La rândul lor elevii au fost stimulaţi să practice diferite tipuri de dezbateri, ca metodă de dezvoltare a gândirii critice, de dezvoltare a spiritului de echipă şi competiţional, de dezvoltare a toleranţei faţă de opinii diferite, a capacităţii de analiză şi sinteză şi de identificare a unor soluţii necesare în comunitate.
Activitatea a fost onorată de prezenţa domnului Romeo Moşoiu, consilier al ministrului educaţiei şi susţinător al acesteia.
Fireşte, la sfârşitul competiţiei elevii au primit premii din partea organizatorilor.
Cu acest prilej Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău a oferit 12 premii speciale.
„Pentru noi, parteneriatul, de acum tradiţional, cu A.R.D.O.R. Moldova, s-a concretizat şi cu această prilej, într-o colaborare benefică.
Acum am avut ocazia să oferim premii, elevilor care s-au remarcat în cadrul acestei competiţii naţionale, cunoscându-le astfel mai îndeaproape aptitudinile şi preocupările”, ne-a declarat prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău.
Prof. Gabriel STAN, Director C.C.D. Bacău
Bacăul este un loc privilegiat pentru pasionații de hiking și trekking, datorită apropierii de munții…
Chiar dacă nu sunt la fel de populare ca ruleta sau ca pokerul și nici…
Sala de Sport a Liceului Spiru Haret din Moinești a găzduit cea de-a XIV-a ediție…
Situat strategic în regiunea Moldovei, Bacăul a devenit în ultimii ani un hub important pentru…
Locuitorii din comuna Berești-Tazlău vor beneficia de testări medicale gratuite în cadrul caravanei „Nu am…
Sportivii Diaconu Ștefan Matei și Marius Mihai Manda au reprezentat cu succes Clubul Sportiv Municipal…
Acest website folosește cookies.
Comentează