Cele sapte minuni ale Bacaului

Minunile lumii antice, splendori ale unei lumi disparute, au reinviat in Bacau, moderne si actuale, raspunzand nevoilor tinerilor din ziua de azi, sub forma unui seminar, avand numele „Cele sapte minuni ale lumii antice”.

Acest seminar dezbate diferite probleme ale zilelor noastre cum ar fi: drogurile, tutunul si alcoolul, muzica si sexualitatea. Prezentat sub o forma atragatoare, fiecare problema fiind asociata cu una din cele sapte minuni ale lumii antice, dezbate cauzele acestor probleme, dar si o rezolvare din perspectiva morala si bibilica.

Acest seminar a fost prezentat in cadrul Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” din Bacau, la cererea conducerii scolii, in perioada 12-16 decembrie 2005. Acest liceu, unde prezenta adventista este foarte scazuta, prezinta un potential ridicat, avand pe langa discipline teoretice, si clase ale scolii profesionale si a celei de meserii.

Seminarul are loc in amfiteatrul scolii, in 2 serii de cate 5 clase, unde profesorii care au ore in acest interval de timp sunt obligati sa participe impreuna cu elevii, avand de semnat o condica de prezenta.

Peste 200 de elevi participa zilnic la acest seminar, fiecare avand posibilitatea sa puna intrebari pe tema din ziua respectiva, afland lucruri noi, pe care unii dintre ei nu au avut posibilitatea de a le afla din alte surse, si chiar luand decizii de schimbare a vietii.

In ziua de miercuri, printre cei prezenti s-au aflat si inspectorul judetean pe probleme de educatie, domnul Ficuta Dumitru, reprezentand Inspectoratul Scolar Judetean Bacau, impreuna cu directorul adjunct al colegiului si domnul Remus Soare, director al departamentului Educatie si Libertate religioasa in cadrul Conferintei Moldova.

In ziua de joi, invitat special a fost domnul Ruben Atomei, director asistent al departamentului de tineret din cadrul Conferintei Moldova si al Asociatiei „Exploratori pentru viitor” Moldova. Acesta a raspuns la intrebarile ridicate de elevi, a organizat concursuri si a impartit carti.

Acest seminar face parte dintr-un amplu proiect organizat de catre Asociatia „Exploratori pentru viitor”, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Bacau, ca urmare a unui acord incheiat intre domnul Daniel Chirileanu, Director al Asociatiei „Exploratori pentru viitor” si domnul Ficuta Dumitru, inspector judetean pe probleme de educatie, in a carui realizare a avut un rol important domnul Soare Remus.

Gherghe Laurentiu este pastor in districtul Bacau, specialist in comunicare si libertate religioasa, ajutor in cadrul Asociatiei „Exploratori pentru viitor” Moldova.

Sursa: Edvin Sova, Intercer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.