Case de lemn: ECOSTRUCTURES BOIS A LANSAT CASA EVOLUTIVA

SC ECOSTRUCTURES BOIS SRL este o societate romano-franceza, cu o experienta de peste 5 ani in fabricarea caselor din lemn. Pana acum cativa ani firma a functionat la Onesti dar din anul 2008 si-au deschis o fabrica noua, aflata la 5 km de Bacau in localitatea Bijghir. ECOSTRUCTURES BOIS a construit de-a lungul timpului peste 50 de case in Romania si Franta.

In Franta, principala piata pe care activeaza, aproximativ 8% din case sunt din lemn, in GERMANIA peste 50% iar in tarile nordice procentul se apropie de 80 %. Dealtfel, in Franta guvernul sprijina masiv acest tip de constructii, intentia fiind ca pina in 2015 procentul de case de lemn din casele nou construite sa fie de minim 20%.

CASA EVOLUTIVA – UN CONCEPT ADAPTAT VREMURILOR DE CRIZA

In conditiile economice actuale ECOSTRUCTURES BOIS incearca sa vina cu solutii care sa permita accesul citor mai multi tineri la o locuinta personala. In acest sens a fost creat un nou concept, conceptul de CASA EVOLUTIVA.

Care este noutatea acestui concept? Toate casele din aceasta categorie au fost concepute pentru a putea evolua. La unele dintre ele se utilizeaza doar parterul initial, mansarda fiind amenajata mai tirziu, la altele se adauga un modul lateral.

Marele avantaj al acestui concept este ca presiunea initiala pe buget este mai redusa, urmind ca pe masura ce familia sau bugetul cresc, celelalte spatii sa fie amenajate sau construite.

Elementele care se amenajeaza sau se adauga ulterior pot fi facute in voie, fara presiunea lipsei unei locuinte, anumite operatiuni putind fi facute de insusi proprietar dupa programul de lucru sau in week-end, realizindu-se astfel economii importante.

CASELE DE LEMN – CALITATE SI CONFORT

CASA-LEMN Chiar daca preturile acestor constructii ramin rezonabile in conditii de calitate a vietii si confort termic inegalabil, intentia noastra nu este de a face apologia pretului scazut. Un pret deosebit de scazut initial poate presupune costuri ridicate ulterior.
Extrem de important pentru o casa de lemn este ca lemnul sa fie uscat, rindeluit pe 4 fete (pentru a vedea toate defectele) si tratat. Acestea sunt conditii esentiale pentru a va asigura o stabilitate in timp a cladirii si o durata de viata cit mai lunga. Important este deasemenea ca furnizorul sa va ofere conditii contractuale clare si garantiile legale.

CASA DE LEMN, ECONOMII IMPORTANTE DE ENERGIE

Nu vom insista pe calitatile binecunoscute ale caselor din lemn (rezistenta la cutremur, rapiditate in constructii, costuri rezonabile etc), vom insista in schimb pe principalul atu din punctual nostru de vedere al acestor case: performantele energetice la care pot ajunge si implicit economiile pe care le presupune incalzirea unei astfel de case.

In ideea de a da o nota stiintifica informatiilor care circula despre performanta izolanta a acestor case am facut apel la un specialist, un auditor energetic, pentru a obtine o analiza pertinenta si documentata.
In urma analizei peretelui nostru in varianta standard am obtinut un R ( rezistenta termica unidirectional ) de 6,04 si aceastea in urma corectarii piederilor de energie prin puntile termice.

Pentru comparatie un perete de caramida tip GVP de 40 cm grosime si tencuit pe ambele fete si varuit ajunge la un R de 0,81. Rezulta deci ca aceste constructii din lemn pe care le producem sunt de peste 7 ori mai izolante decit o casa din caramida. Aceste cifre se traduc prin economii la factura de energie de peste 50 %.

Rezultatele detaliate ale acestei analize precum si modelele din gama Evolutiva va invitam sa le vedeti pe site-ul www.case-de-lemn.com

Daca doriti sa cumparati o casa sau o vila, Bacaul.ro va ofera o sectune cu anunturi de mica publicitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.