Tacere si rugaciune in bisericile bacauane in Saptamina Patimilor

„Saptamina Patimilor este o reactualizare a ultimelor zile ale vietii pamintesti ale Domnului Iisus Hristos. Este o retraire de fiecare crestin a drumului pe care l-a parcurs Mintuitorul spre jertfa si invierea Sa, acel «via crucis» pe care Fiul lui Dumnezeu intrupat a parcus-o pina la crucificarea Sa pe Golgota. Dintotdeauna crestinul a fost sensibilizat de suferinta Mintuitorului.

In primele veacuri acesti credinciosi se adunau in Gradina Ghetsimani si plingeau, gindindu-se la suferinta Mintuitorului. In fiecare zi, crestinatatea rememoreaza pas cu pas, ultimele momente din viata Mintuitorului Iisus Hristos, prin slujbele Deniilor”, a explicat preot profesor Constantin Leonte, de la biserica „Sfintul Gheorghe” din Bacau.

In fiecare zi din aceasta saptamina, crestinatatea rememoreaza, pas cu pas, ultimele momente din viata Mintuitorului Iisus Hristos, prin slujbele Deniilor.

„Deniile, care au inceput in Duminica Floriilor, sint slujbe de priveghere pentru suferinta si moartea Mintuitorului. Fiecare denie are semnificatia ei. Dintre toate aceste denii, slujba din Joia Patimilor are o importanta aparte pentru ca se citesc cele 12 Evanghelii, cind sint prezentate ultimele momente din viata lui Iisus, inclusiv tradarea lui Petru si prinderea lui Iisus”, a mai spus preotul Constantin Leonte.

La majoritatea bisericilor din Bacau, printre care si „Sfintul Gheorghe”, miine se va face Liturghia Sfintului Vasile cel Mare, cu pomenirea celor adormiti, o slujba deosebita.

„La aceasta slujba se vor aminti toti cei care au adormit in nadejdea vietii vesnice”, a precizat parintele de la biserica „Sfintul Gheorghe” (Protopopiatul Bacau Sud).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.