Accident in Bacau: 6 persoane lovite pe trotuar de o masina la Piata Sud

Sase persoane aflate pe trotuar au fost lovite de o masina, sambata dimineata, in Bacau, transmit televiziunile de stiri. Una dintre victime este in stare grava. Accidentul ar fi avut loc in apropierea unei treceri de pietoni din zona Piata Sud.

Potrivit martorilor, masina a ricosat pe trotuar dupa ce a fost acrosata de un alt autoturism. Si patru pasageri din masinile implicate sunt raniti.

Persoanele ranite au fost transportate la spital. Starea uneia dintre victime este grava.

„Cauza accidentului o constituie neacordarea de prioritate din partea unui şofer de 33 ani, care s-a angajat pentru un viraj la stânga, pentru a intra pe strada Frasinului şi a intrat în coliziune cu un autoturism care circula regulamentar, context în care a pătruns pe trotuar, unde a lovit pietonii aflaţi în zonă. Conducătorii auto au fost conduşi la sediul Poliţiei pentru cercetari, iar în prezent se întocmeşte dosar penal pentru clarificarea circumstanţelor în care a avut loc evenimentul rutier” a declarat Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.

Comunicatul Politiei Bacau
La data de 15.10.2011, in jurul orelor 11:35, V. Ovidiu, de 33 ani, din Bacău, posesor al permisului de conducere categoriile BE, CE, DE, din anul 2006, in timp ce conducea un autoturism pe strada Mărășești, nu a respectat semnificația indicatorului “INTERZIS VIRAJUL LA STANGA”, a efectuat viraj la stânga incălcând marcajul longitudinal dublu continuu, a pătruns pe sensul opus de mers fără a acorda prioritate de trecere unui autoturism, condus regulamentar de D. Robert, de 30 de ani și a intrat în coliziune cu acesta.

În urma impactului autoturismul condus de D. Robert, a fost proiectat pe trotuarul din partea dreapta a străzii unde a surprins și accidentat șapte persoane, care se aflau in calitate de pietoni in așteptare pentru culoarea verde a semaforului electric.

Cinci persoane au fost transportate cu ambulanța la Spitalul Județean Bacău pentreu îngrijiri medicale. Alte două persoane s-au prezentat ulterior la unitatea medicală pentru îngrijiri medicale. Totodată D. Florentina, de 32 de ani, soția conducătorului auto D. Robert, însărcinată în 34 de săptămâni a fost examminată din punct de vedere medical fără a prezenta leziuni.

În urma investigațiilor medicale P. Vasile, de 71 de ani din Bacău, pieton, a rămas internat la Secția Ortopedie, B. Benone de 73 de ani, pieton a fost internat la Secția Ortopedie iar V. Natalia, de 80 de ani a fost internată la A.T.I.

S. Valentin de 79 de ani, I. Bogdan de 27 de ani, D. Aura de 41 de ani și Ș. Ghiță de 72 de ani au primit îngrijiri medicale fără a fi necesară internarea lor.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest iar rezultatele au fost negative și au fost conduși la Spitalul Județean Bacău, unde le-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauza s-a întocmit dosar penal.

Surse: Politia Romana, Hotnews, Adevarul

2 comentarii la „Accident in Bacau: 6 persoane lovite pe trotuar de o masina la Piata Sud

  • sâmbătă, 15-10-11 la 18:28
    Permalink

    pasageri din masini nu au avut nimic cand au iesit singuri care au fost destul de grav au fost femeia de 70 de ani si preotul

    Răspunde
  • marți, 18-10-11 la 8:40
    Permalink

    Toti se grabesc..si uite unde se ajunge …. Soferii de weekend ne omoara cu zile !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.