Vremea a afectat reţelele de gaze naturale şi energie electrică în zona stațiunii Slănic Moldova

Torenţii şi viiturile formate în zona Slănic Moldova au făcut pagube importante în cursul nopţii de 27/28 iunie a.c. în sistemele de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice. Aproximativ 500 de consumatori de energie sunt nealimentaţi din cauza ruperii unui cablu subteran de medie tensiune şi a unor stâlpi de joasă tensiune. Potrivit Delgaz Grid (Eon), 200 clienţi de gaze naturale din Slănic Moldova şi 10 din Cireşoaia au furnizarea întreruptă datorită ruperii unor conducte.

Un cablu de medie tensiune ce traversa râul Slănic a fost luat de ape, iar 3 stâlpi de joasă tensiune au fost rupţi, fiind întreruptă alimentarea cu energie electrică la aproximativ 500 de consumatori.

Doua conducte de gaze naturale din Slănic Moldova şi Cireşoaia au fost distruse. În cursul nopţii a fost sistată alimentarea cu gaze naturale în Slănic Moldova pentru siguranţa locuitorilor, iar în această dimineaţă după izolarea zonelor cu avarii s-a reluat distribuţia gazelor naturale pentru cea mai mare parte a consumatorilor.

Peste 40 de electricieni şi instalatori, atât de la Delgaz Grid, cât şi de la firme partenere lucrează pentru reîntregirea sistemului de distribuţie a energiei electrice pe o lungime de aproximativ 250 m, precum şi refacerea sistemului de gaze naturale pe o lungime de 100 m.

Lucrările de reparaţii continuă, dar se desfăşoară cu greutate datorită precipitaţiilor abundente şi a blocării unor căi de acces.

Foto: Astăzi, joi 28 iunie, 80 de pompieri militari salvatori, cu 28 de mijloace continua să intervină pentru înlăturarea efectelor produse de fenomenele hidro-meteorologice periculoase manifestate pe raza orașului Slanic Moldova și a comunelor Oituz, Răcăciuni și Podu Turcului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.