Tu știi cum ții tensiunea sub control? [P]

Vă oferim câteva sfaturi pentru a ține sub control hipertensiunea arterială.

Ce este tensiunea arteriala ?

Tensiunea arteriala (TA) reprezinta presiunea exercitata de coloana de sange asupra peretelui vascular, in special asupra tunicii interne-endoteliul) in timpul contractiei si relaxarii ritmice a inimii.

Exista doua componente ale presiunii sanguine:

  • presiunea sistolica – este presiunea exercitata asupra peretilor arteriali cand inima se contracta (in sistola) – cu valori normale intre 100 si 130 mm coloana de mercur (Hg);
  • presiunea diastolica – este presiunea exercitata asupra peretilor arteriali cand inima se relaxeaza intre doua contractii (in diastola) – cu valori normale sub 85 mmHg.

Ce probleme poate crea tensiunea arteriala ?

TA poate crea o multime de probleme daca nu este tinuta sub control cu ajutorul unui tensiometru. Daca stiti ca aveti probleme cu tensiunea ar fi indicat sa va cumparati un tensiometru bun si sa il aveti mereu la dumneavoastra pentru a reusi sa tineti tensiunea sub control, deoarece poate duce la infarct miocardic, accident vascular, fisurarea pereţilor aortei.

Cateva sfaturi pentru a tine sub control hipertensiunea arteriala

In primul rand trebuie sa va schimbati stilul de viata cu unul mai sanatos. Ce inseamna asta ? Sa incepeti sa consumati alimente cu un continut de grasimi mai scazut pentru a reduce nivelul grasimii din sange ce depun pe vasele de sange influentand negativ sanatatea noastra. Consumarea de fructe si legume duce la o scadere de grasimi din corp iar hipertensiunea poate fi eliminata.

Excesul de sare in alimentatie nu face bine organismului. Un studiu arata ca reducand sarea din alimentatie puteti sa va coborati tensiunea cu pana la 8 mm Hg .

Mai multe studii au aratat ca facand miscare zilnic duce la o ardere mai intensa a grasimilor iar asta duce la reducerea tensiunii arteriale.

VITAMINA C duce la reducerea tensiunii arteriale. Dar aveti grija sa nu depasiti doza zilnica de 500 mg.

Acum ca stiti de ce sa va feriti, va oferim si cateva condimente pentru reducerea tensiunii : busuiocul, scortisoara, cardamonul, usturoiul, paducelul, seminte de telina, lavanda, ghiara pisicii.

Nu uitati ca cel mai bun suc pe care puteti sa il consumati cand sunteti hipertensivi este sucul de sfecla rosie.

Daca totusi doriti sa tineti acest lucru sub control, puteti cumpara un tensiometru pe care sa il utilizati zi de zi ca sa vedeti cum stati cu tensiunea arteriala. Puteti gasi un articol interesant cu cel mai bun tensiometru pe site-ul recomandari-specialisti.ro

Cam atat am avut sa va spunem. Aveti grija ce mancati, ce beti pentru ca santatea conteaza cel mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.