Televiziunea digitală terestră DVB-T2 acum și în jurul municipiului Bacău


Aria de acoperire cu semnal DVB-T2 a fost extinsă și în jurul municipiului Bacau. Emițătorul DVB-T2 din Bacău a fost pus în funcțiune vineri, 10 iunie 2016, transmițând în canalul 39.

Semnalul digital transmis de la turnul de televiziune poate fi recepționat gratuit cu televizoare de nouă generație ce suportă standardul DVB-T2, prin intermediul unei antene.

Pachetul de programe de televiziune transmis, în acest moment, în standard DVB-T2, cuprinde posturile TV ale Societăţii Române de Televiziune: TVR1, TVR2, TVR3 şi TVR HD şi 5 posturi TVR regionale (TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Iaşi, TVR Târgu Mureş şi TVR Timişoara). Se va menţine, temporar, până la data de 31 decembrie 2016, emisia programului TVR1, în format analogic, în banda de frecvenţă VHF.

În județul Bacău mai este amplasat un emițător, începând din noiembrie 2015, în apropiere de Comănești, Comăneşti, acesta transmițând în canalul 40. De asemenea, din data de 11 iunie 2016, a intrat în funcțiune, în canalul 38, un alt emițător ce acoperă o parte din sudul județului Bacău, amplasat în Măgura Odobești, județul Vrancea.



Articol din sectiunea: Televiziuni
Etichete:

4 comentarii la “Televiziunea digitală terestră DVB-T2 acum și în jurul municipiului Bacău”

  1. SI ACEI CARE NU ISI PERMIT TELEVIZOARE PERFORMANTE CE FAC , AU PENSII INTRE 400 — 800 LEI , ASTAI RASISISM

  2. Exista in comert receptoare dvb-t2 al caror pret pleaca de la 100 lei – se pot conecta la televizor prin hdmi sau conectorii audio-video rca/ euroscart. Cei cu pensii intre 400 – 800 lei sunt alta rasa si din acest motiv sunt discriminati? :)

  3. Am probat cu tuner si antena DVB-T,nu prinde nici TVR 1

  4. ”Am probat cu tuner si antena DVB-T,nu prinde nici TVR 1…”
    pentru că îți trebuie DVB-T2!!!!! de aia nu prinzi
    nu există antenă DVB-T (sau Dvb-T2), orice antenă veche merge, diferența e că îți trebuie tuner DVB-T2 în Tv (alea noi) sau set box (receptor)
    cu DVB-T2 se prind bine cele (numai) 9 programe ale TVR

Adauga comentariul tau


Va rugam sa comentati doar subiectul articolului. Responsabilitatea juridica pentru comentariu revine in
exclusivitate autorului, acesta isi va asuma eventualele daune in cazul unor actiuni legale.

  Stiri din Bacau: Televiziunea digitală terestră DVB-T2 acum și în jurul municipiului Bacău