Români celebri cu care ne mândrim

Chiar dacă impresia pe care ne-o lasă situația actuală din toate domeniile nu este foarte bună, trebuie să acordăm credit și românilor care sunt într-adevăr valoroși. Avem suficienți și ne mândrim cu ei, de aceea acest material le este dedicat lor. Vom încerca să prezentăm pe scurt câțiva dintre oamenii care au succes în ceea ce fac, atât în țară, cât și peste hotare.

Nu putem începe decât cu cineva care s-a născut chiar aici, în județul Bacău. Nadia Comăneci este din Onești, s-a născut pe 12 noiembrie 1961 și este prima gimnastă ce a reușit să obțină o notă de zece într-un concurs olimpic. De asemenea, este singurul român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame. Chiar dacă încă se mai implică în numeroase asociații de gimnastică din România, Nadia trăiește în prezent în Statele Unite ale Americii. Luna trecută, martie 2018, a participat chiar și la un eveniment caritabil numit “Desert Smash” ce a avut loc înainte de turneul de tenis de la Indian Wells.

Maria Lucia Hohan este un alt exemplu de menționat, fiind unul dintre cei mai cunoscuți designeri la nivel internațional. A urmat studiile Institutului de Arte din Paris și după ce a lucrat pentru alte branduri cunoscute a făcut un pas înainte și și-a lansat propriul ei brand numit MLH. Probabil cea mai importantă perioadă a carierei sale a fost în preajma anului 2010, când filmul Black Swan cu Natalie Portman și Mila Kunis a creat o nouă modă inspirată din lumea baletului. Editorii de fashion de la marile publicații internaționale erau interesați de colecții de modă care să se potrivească cu noul trend, iar creațiile designer-ului român s-au potrivit perfect. Mai mult decât atât, în ultimii ani, Maria a avut clienți renumiți în lumea showbiz-ului, precum: Jennifer Hudson, Eva Longoria, Rosario Dawson, Jennifer Lopez și multe altele.

Angela Gheorghiu este o altă personalitate românească recunoscută la nivel mondial. Născută nu foarte departe de Bacău, în Adjud, în anul 1965, Angela Gheorghiu este una dintre cele mai cunoscute soprane din istoria țării noastre. Absolventă a Universității de muzică din București, a avut numeroase prestații notabile pentru Opera din New York, Londra și foarte recent, Viena. În 2015 și-a făcut apariția și la opera din Sydney în două concerte de gală. Anul 2017 a marcat 25 de ani de la începutul carierei sale, iar în februarie 2017 a avut din nou o prestație, de data aceasta la Opera Regală din Londra.

La fel ca persoanele pe care le-am menționat mai sus, exemple mai pot fi destule. Daniel Negreanu, fiul unor imigranți români din Canada, este unul dintre membrii TEAM PokerStars și unul dintre cei mai cunoscuți jucători de poker.

Alina Cojocaru este prima balerină din cadrul Royal Opera House din Londra, care a devenit la vârsta de 19 ani cea mai tânără balerină a instituției londoneze.

Exemplele pot continua, dar ceea ce este important de ținut minte este că încă mai avem valori. Tot ceea ce avem de făcut este să le oferim respectul pe care știm cu țoții că îl merită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.