Percheziții la persoane bănuite de trafic de minori și proxenetism


Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Bacău au efectuat 3 percheziţii la persoane bănuite că ar fi recrutat minore pe care le-ar fi expoatat sexual. Patru persoane au fost conduse la audieri.

La data de 24 iunie 2016, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău au efectuat 3 percheziţii domiciliare în județul Bacău, pentru probarea activităţii infracționale a unor persoane, bănuite de trafic de minori și proxenetism.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 – 2016, cei în cauză ar fi recrutat și exploatat sexual mai multe minore, pe intenționau să le transporte în Germania, unde, sub promisiunea încheierii unor căsătorii cu cetățeni germani, urmau să fie exploatate sexual.

4 persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani, au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Unul dintre cei în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism, ulterior fiind arestat preventiv pentru 30 de zile, iar față de altă persoană a fost dispusă măsura controlului judiciar.Articol din sectiunea: Actualitate, International
Etichete: , , , ,

Adauga comentariul tau


Va rugam sa comentati doar subiectul articolului. Responsabilitatea juridica pentru comentariu revine in
exclusivitate autorului, acesta isi va asuma eventualele daune in cazul unor actiuni legale.

Despre autor

  Stiri din Bacau: Percheziții la persoane bănuite de trafic de minori și proxenetism