O dietă echilibrată pentru dinţi sănătoşi


Există multe modalități de a avea dinți sănătoși și puternici. Nu este suficient să vă spălați în fiecare zi.

S-ar părea că, pentru a avea dinți puternici și sănătoși, este suficient să aveţi grijă de igienă orală și în mod regulat să vizitaţi medicul dentist. Nimic nu poate fi mai greșit. Dieta are, de asemenea, un efect asupra stării dinților. Produsele alimentare pot fi împărțite din acest punct de vedere în cele care au un efect pozitiv asupra sănătății dinților și asupra celor care le dăunează. Să verificăm ce merită să mănânci pentru a avea dinți sănătoși și puternici.

Efectul fructelor asupra sănătății dentare

Este cunoscut faptul că fructele conține multe substanțe nutritive valoroase, inclusiv vitamina C. Dar nu toate în același grad de influență asupra sănătății dinților. Fructul conține zahăr, care acționează asupra bacteriilor ca un magnet și duce la formarea cariilor. Un conţinut mărit de zahăruri au struguri și cireșele, precum și citricele, care în plus conțin acizi de smalt slabici. Aceasta nu înseamnă, desigur, că renunțați la mâncarea acestor fructe. Cu toate acestea, merită să păstrați moderarea, amintindu-vă că zahărul și acizii afectează în mod negativ sănătatea dinților dumneavoastră. Același lucru este valabil și pentru fructele cu semințe mici, care pot deteriora gingiile și se blochează în spațiile interdentare, din care este dificil să le îndepărtați.

Merele – cel mai sănătos pentru dinți

Mărul este cel mai bun pentru dinți. Acest fruct conţine zahăr relativ scăzut, dar totodată substanțe nutritive valoroase și are grijă de igienă orală. La consumarea merelor în gură, se eliberează mai multă salivă, se clătește restul de mâncare dintre dinți și alte locuri greu accesibile. Saliva este, de asemenea, o protecție naturală împotriva efectelor negative ale acizilor.

Care alte fructe pot să consum?

După cum am menționat deja, ar trebui să consumați toate fructele, păstrând în acelaşi timp  moderarea. Dar merită menționat și un alt aspect foarte important. Fructele bogate în acizi și conținând o mulțime de zahăr sunt cel mai bine consumate nu în porții mici din când în când, ci dintr-o dată, toate odată. Datorită acestui fapt, vom reduce la minimum riscul cariilor dentare. După consumarea fructelor, așteptați cel puțin o jumătate de oră înainte de a vă spălați dinții. Sucurile de fructe, precum și alte băuturi dulci, sunt recomandate să bea printr-o paie. Aveți grijă și de ața dentară – datorită acesteia veți elimina în mod eficient mâncarea reziduală rămasă între dinți.

Ce alte produse produse, cu excepția fructelor?

Pe lângă fructe, în special merele, merită să consumați pește, care are un impact semnificativ asupra sănătății dinților, precum și legumele care elimină în mod natural depozitele de plăci și protejează împotriva cariilor, cum ar fi kahrrabi, morcovi, ridichi și țelină. Bitingul de legume tari este foarte benefic pentru gingii.

Sunteţi în căutare de sfaturi privind îngrijirea dinților? O mulțime de sfaturi valoroase pot fi găsite la accesarea acestui site https://multirelation.com/ro/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.