Muzică pentru copii de grădiniţă

Muzica pentru copiii de grădinţă este extrem de variată şi foarte frumoasă. Există o serie de cântece în limba română pe care copiii le vor îndrăgi de la prima ascultare şi cu siguranţă vor memora versurile foarte uşor.

Inspiră-te din lista de melodii pentru copii de mai jos pentru a alcătui pentru copilul tău o colecţie de cântece vesele pe care să le poată asculta în fiecare zi sau ajută-l să le asculte online.

Broscuţa Oac Oac
Moş Crăciun cu plete dalbe
O, brad frumos
Săniuţa fuge
Dacă i-ar vedea pisica
Un elefant se legăna
Vulpe, tu mi-ai furat gâsca
Azi Grivei e mânios
Broscuţa şi răţuşca
Şoricelul Chit
O răţuşcă stă pe lac
10 degete
Răţuştele mele
Poieniţă muzicală
Găinuşa cea moţată
Un motan cât un pisoi
Vine, Vine primăvara
Dacă vesel se trăieşte
Şade Rața pe Butoi
Bate vântul frunzele
Pupăza din tei
Ceaţta lui Piţigoi
Podul de piatră
Iubita mea mămică
De ziua ta mămico
Vivat veselia
Toamna, nu pleca?
Ala, bala, portocala
Morişca
Dacă vesel se trăieşte
Povestea unui ciobănaş
Umblă ursul prin pădure
Ursul doarme şi visează
Veveriţa
Ursuleţul Martinel
Are mama o fetiţă
Dacă i-ar vedea pisica!
Vine melcul supărat
Podul de piatră
Alunelu
Ceaţa lui Piţigoi
Într-o nu ştiu care seară
În pădurea cu alune
Am o casă mititica
Balansoarul
Cad fulgi

Până să ajungă la şcoală copilul poate descoperi lume din jur chiar şi cu ajutorul muzicii pe care o ascultă. Dintr-o serie de cântecele amuzante, copilul poate învaţă noţiuni elementare, poate descoperi mai multe despre natură, anotimpuri sau animale.

Rimele aparent simple din aceste cântece îi ajută pe copii să îşi dezvolte vorbirea şi abilităţile de comunicare. Nu este niciodată prea devreme sau prea târziu pentru a începe să asculţi împreună cu cel mic cântecele potrivite vârstei sale. Copiilor le plac rimele, ritmul şi repetiţia. Cele trei îi ajută să vorbească mai repede şi mai bine, iar cântecele pot contribui din plin.

De asemenea, studiile au arătat că copiilor cărora le place muzică, să cânte şi care obişnuiesc să facă rime vor învaţa mai uşor să vorbească. Aceştia cunosc mai multe cuvinte prin care se pot exprimă, sunt mai creativi şi au mai mare încredere în propriile forţe. La şcoală, citirea şi scrisul vor fi mai uşor de însuşit pentru aceşti copii.

Odată ce aţi alcătuit lista de melodii preferate, cântaţi împreună şi faceţi rime haioase de câte ori aveţi ocazia. Acesta este pentru copii limbajul iubirii şi în acest fel relaţia părinte-copil devine tot mai puternică şi mai importantă pentru cel mic.

Este foarte important să introduceţi în rutina zilnică câteva minute în care să cântaţi cântecele preferate şi să vă amuzaţi în familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.