La Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, despărţire cu regrete după o săptămână plină de evenimente

Alexandra
Aşa cum anunţam la începutul săptămânii, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” a fost sub… o „ocupaţie” fericită timp de cinci zile, a oaspeților din trei țări partenere, Turcia, Portugalia şi Slovacia, în cadrul proiectului ERASMUS +, Acțiunea Cheie 2 – Parteneriate strategice în domeniul școlar.

DSCN4291

Acest proiect are menirea de a crea „punți” de legătură între parteneri cu scopul de a crește cooperarea internațională prin dezvoltarea de produse educaționale de calitate și inovatoare.

În activităţile desfăşurate, în intervalul 9-13 martie, la colegiul nostru au fost abordate, în activităţi diverse şi bine organizate, îmbinate, aspecte ale relaţiei educaţie – muncă – carieră, referitor la capitalul de pregătire, motivaţii şi strategii ale tinerilor cu privire la muncă şi carieră. S-a urmărit, de asemenea, în cadrul acestei acțiuni-cheie, de către coordonatorii proiectului şi conducerea Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, dezvoltarea capacității organizaționale, ameliorarea competențelor lingvistice şi o mai bună înțelegere și capacitate de reacție la diversitatea socială, lingvistică și culturală, o recunoaștere a competențelor și calificărilor în Europa.

DSCN4368

Ultima zi a întâlnirii a fost încărcată cu activităţi multiple, dar nu obositoare, întrucât s-a desfăşurat alternativ cu momente de relaxare, în care muzica (pian, chitară, voce) a creat o atmosferă propice schimbării de impresii; în timp ce pe un ecran imens se derulau imagini de pe tot parcursul vizitei, coordonatoarea proiectului, prof. Mariana Andone, acorda Diplome-certificate de participare la proiect, după care s-au făcut schimburi de suveniruri între toate delegaţiile. Oaspeţii au completat chestionare în care şi-au demonstrat cunoştinţele acumulate despre ţara, oraşul şi judeţul nostru.

DSCN4374

DSCN4380

DSCN4384

Seara, la despărţire, tristeţea s-a atenuat la promisiunea întâlnirii de anul viitor. De data aceasta, va fi deja o întâlnire între prieteni!

Felicitări tuturor celor implicaţi în acest proiect cu o desfăşurare impecabilă!

Ana CHISCOP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.