4 Greșeli pe care le fac oamenii cu ceasurile lor

Atunci când cumperi un ceas, te aștepți să-l poți purta oricând și oriunde fără prea multă bătaie de cap, dar acest lucru este departe de adevăr. Există câteva greșeli comune pe care mulți bărbați le fac, indiferent de suma de bani pe care o dau pe un ceas de mână. Aceste reguli se aplică atât pentru ceasuri ieftine cât și pentru cele care costă sute de euro și ar trebui să le aplici cu atât mai mult dacă ai optat pentru a doua variantă.

Nu știi caracteristicile ceasului tău

Dacă ai optat pentru un ceas simplu, de exemplu un ceas automatic, care nu face altceva decât să arate ora exactă, atunci nu ai de ce să te îngrijorezi de acest aspect. Pe de altă parte, dacă ai un ceas cu foarte multe funcții extra de la banala alarmă și funcție de iluminare la busolă și fazele lunii, este rușinos să nu știi cum se folosesc ele. Cunoaște-ți ceasul pe care îl cumperi pentru că vei fi întrebat de diversele lui funcții cu atât mai des cu cât designul lui este mai deosebit și atrage privirea celor din jur.

ceas

Porți curele din piele vara

Cureaua unui ceas, în special cea din piele, este cea mai supusă uzurii în special dacă o expui la temperaturi ridicate, transpirație sau lichide. De aceea este lesne de înțeles de ce o curea din piele nu ar trebui purtată pe timp de vară, cel puțin dacă luăm în considerare temperaturile din acest anotimp în România. În această perioadă, optează pentru alt fel de materiale, de exemplu silicon sau material textil simplu.

Nu ai grijă de ceasul tău

Ceasurile de mână, în special cele ieftine, nu sunt indestructibile. Ele se pot zgâria destul de ușor, indiferent de cât plătești pentru ele. Sticla rezistentă la zgârieturi care protejează mecanismul poate fi spartă fără prea mult efort dacă nu manevrezi ceasul cu atenție și delicatețe.

La fel, doar pentru că un ceas este rezistent la apă, nu înseamnă că îl poți scufunda într-un pahar de cola fără consecințe. Orice lichid care are în componență și altceva în afară de apă, corodează materialele iar ceasurile electronice se pot strica foarte ușor în aceste condiții. Clorul din piscine și apa sărată de mare pot de asemenea să afecteze ceasul, atât în exterior cât și în interior, nu mai vorbim de nisip sau nămol.

Cheltui mai mult decât îți permiți

A avea un ceas fabricat de un brand cunoscut pe plan internațional este dorința multor bărbați, dar la ce-ți folosește el dacă nu vei putea plăti chiria pe următoarele 6 luni? Poate doar să aibă oamenii ce să-ți fure atunci când vei ajunge să dormi pe străzi. Lăsând dramatismul la o parte, poți găsi modele deosebite și la prețuri accesibile. Nu e nevoie să cheltui sute de euro pe acest accesoriu și nu te va pune nimeni la zid dacă optezi pentru ceasuri ieftine. De fapt, multe astfel de ceasuri arată chiar mai bine decât te-ai aștepta pentru un preț de doar câteva zeci de lei. Poate nu-ți permiți un ceas automatic Panerai deocamdată, dar asta nu înseamnă că nu poți alege un model care să arate perfect la mâna ta și să-i facă pe ceilalți să se uite cu atenție la accesoriul pe care-l porți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.