Eveniment editorial la CV„V.A.” „Ascendium este «vocea» elevilor, a profesorilor și un simbol al prestigiosului Colegiu Național Vasile Alecsandri”

3 bisAstăzi, 6 iunie 2016, la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, s-a lansat primul număr al revistei Ascendium (44 de pagini), un nume inspirat ales care, prin semnificația lui, ne duce cu gândul și speranța că „numele se va transforma în renume”. Și sigla aflată pe copertă este una nouă, rezultată în urma unui concurs de creație cu această temă, având ca autori – câștigători ai concursului – pe elevii George Lupu și Daniel Cucu din clasa a IX-a C, iar editarea în condiții grafice deosebite aparține Editurii Rovimed Publishers.

De cum deschizi revista Ascendium dai de cuprinsul incitant prin rubrici diverse: creații literare, interviuri, informații utile („Caragiale și leul românesc”, „Bolile ciberneticii”, „Enigma găurilor negre”, „Jurnal cu Google Calendar” etc.), un Concurs literar interesant din bibliografia școlară a Limbii și literaturii române, dotat cu premii în bani (prof. Alina Casian, propunător și sponsor) și cărți din partea bibliotecii.
Performanțele obținute de elevii alecsandrieni sunt și ele evidențiate („Cu ei ne mândrim”, „Cum ajungi la performanță?”, „Erasmus+ Career Planning for Teenagers – Mobilitate europeană pentru elevi ai Colegiul Național Vasile Alecsandri”, „Despre… Vlad Covaci!”, „Alecsandriana – creativitate și literatură” etc.). Urmează rubrici bogate de știință și artă. Divertismentul nu a fost uitat nici el și găsim recomandări de carte, de filme, de jocuri. „Bacău – tourist spots”.
2 bisPentru aceste realizări ale primului număr de revistă, dna Elena Loredana Ghelasă, director adjunct al C.N.„V.A.”, a numit persoana responsabilă, eleva Carina Elena Vădăvoiu, redactor-șef, pe care a felicitat-o pentru idee, pentru munca susținută și pentru crearea unui colectiv de redacție cu care a lucrat: „O inițiativă a elevei Carina Elena Vădăvoiu, concretizată astăzi prin lansarea primului număr din Ascendium, ne-a adunat pe toți la acest moment emoționant; această revistă este «vocea» elevilor, a profesorilor și un simbol al prestigiosului Colegiu Național Vasile Alecsandri.”1 bis
Doamnele profesoare, Alina Casian și Afrodita Timofti, au avut cuvinte de laudă pentru elevii colegiului cu rezultatele lor foarte bune, pentru competițiile și concursurile câștigate și pentru cei care s-au implicat în realizarea acestui periodic (trimestrial).
La rândul ei, Carina Elena Vădăvoiu, „nașa” și redactorul-șef al revistei, a mulțumit conducerii colegiului pentru sprijin, Comitetului de părinți, Editurii Rovimed Publishers și colectivului de redacție. Fiecare membru al acestui colectiv a primit o Diplomă pentru munca depusă și, în încheiere, a făcut promisiunea că rubricile se vor diversifica și vor crește în informații și calitate așa după cum promite și titlul revistei, fericit ales.

Ana Chiscop

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.