Despre Theaterstock cu osanale și spume

Irina BacaoanuA înnebunit lumea cu festivalul asta! Care dau pe-afară de laude și încântare, care înjură și nu-i văd rostul, care rămân perplecși la aflarea cheltuielilor aferente…

Anca Sigartău a reușit să dea peste cap un oraș de la marginea hărții, total nereceptiv la acte de cultură sau prea euforizat de artificii.

Tanti de la raionul de lactate, de la Intermeridian: ”Spuneți-mi și mie mesajul pănărămilor ăstora! Ce vrea să spună adunătura aia de fiare?” Și-mi arată cu degetul ceva ce francezii montează-n intersecție.

Taximetristul care m-a dus ieri la Chic Salon: ”`tu-le Dumnezeii mamii lor cu teatrul lor! E-atâta circ în politica românească, la ce ne trebuia unul stradal plătit cu o ploaie de miliarde? 16 zile centrul blocat, ambuscade…și asta pentru niște artificii. Țară de nebuni. Fraier am fost că n-am plecat definitiv când am avut ocazia! ”

I. P., prietena mea: ”Bine, am înțeles că ne trebuia un festival. Dar să-l văd pe viceprimarul Ababei când m-oi duce la el în audiență să-i spun că n-am nici acum trotuar la bloc și călcăm în noroaie de ani de zile. Dacă-mi zice că nu sunt bani că i-a dat pe cultură, îi fac și eu o demonstrație de teatru dacă tot e amator.”

O adolescentă ajunsă-n fugă de la festivalul ”Untold”, unde a fost impresionată până la orgasm, de David Ghetta: ”Foarte bine că și la Bacău e mișcare. Să se culturalizeze și prostimea. Da` cu girafele alea ce-a fost că n-am prea înțeles?”

Dudu de la Valhalla: ” Cum nici drumuri, modernizări, canalizări, oricum nu s-ar fi făcut…bine că s-au dus fondurile într-un spectacol de anvergură. Se obișnuise lumea cu mici și bere din vremea răposatului. Acum au calitate. Costă dar merită”

Un tip fericit din naștere, care aplaudă lângă mine: ”Așa, băăăă! Adevărăciune la Bacău! Mânca-i-aș gura la directoarea aia…cum o cheamă…că scoate mârlanul din casă. Îi dai la moldovean hore, rachiu și ConectR, zice <>, îi aduci fițe franțuzești, te-njură”

Un lucru e cert: Irina Fast Food, Vikings, Covrigăria Luca… jubilează. Extazul e-al lor. Când unii risipesc, alții încasează. Shaorma, covrigul și cartofii prăjiți sunt fără de sfârșit. Bugetul Consiliului Local, nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.