Cum te ajută chestionarele auto să iei sala din prima

Examenul teoretic pentru obtinerea permisului de conducere este una dintre cele mai mari provocari pentru viitorii soferi. La fiecare modificare a legislatiei se adauga materiale de studiu in plus ajungandu-se in momentul actual la o sectiune teoretica destul de stufoasa ce poate descuraja chiar si viitorii soferi obisnuiti cu examenele scrise. Proba teoretica pentru obtinerea permisului auto este diferita din numeroase puncte de vedere fata de un examen obisnuit si de aceea completarea chestionarelor auto ce simuleaza perfect conditiile din timpul acestui examen este extrem de importanta pentru reusita.

Cu ce este diferita proba teoretica pentru permis fata de alte examene

Studentii si persoanele care au trecut prin facultate si sunt obisnuite cu un volum mare de material de studiu au fara discutie un avantaj fata de persoanele lipsite de experienta si implicit de o strategie speciala pentru retinerea unui volum mare de informatie intr-un timp cat mai scurt.
Cu toate acestea experienta din examenele sustinute la facultate nu este indeajuns pentru a garanta reusita la sala atunci cand se urmareste obtinerea permisului auto pentru simplul motiv ca examenele de acest tip se desfasoara diferit.

Examenul teoretic auto trebuie sustinut contra timp. Este adevarat ca in principal orice examen are o limita de timp insa in cadrul examenului teoretic aceasta trasatura este dusa la o extrema stresanta in care fiecare intrebare este temporizata, iar viitorii soferi nu au destul timp pentru a se gandi serios la raspunsuri. Din acest motiv este este foarte important ca pentru pregatire sa se foloseasca site-uri recomandate de instructorii auto precum acesta unde chestionarele auto sunt cronometrate dupa acelasi sistem ca si in timpul examenului real.

Examenul teoretic auto se sustine pe calculator. Proba teoretica pentru obtinerea permisului este sustinuta in momentul actual in totalitate pe calculator. Desi cel mai mare procent din populatie este deja obisnuita cu operarea pe calculator la nivel mediu, exista totusi persoane care nu au la fel de multa experienta. Pentru astfel de persoane sunt recomandate vizitele la un internet cafe in masura in care acestea mai exista in oras, sau la un prieten, pentru a invata interfata si modul de utilizare al softului de examen.
Examenul teoretic auto este tip grila. Examenele tip grila sunt extrem de precise. Unele persoane considera ca acest tip de examen este mai usor pentru ca se poate ghicii raspunsul corect. Pe de alta parte daca raspunsul este gresit nu se puncteaza nimic fata de varianta unui raspuns in scris care poate fi partial punctat. O alta capcana a examenului teoretic pentru obtinerea permisului este faptul ca fiecare intrebare poate avea mai multe variante corecte de raspuns.

Cum ajuta completarea de chestionare auto?

Chestionarele auto disponibile online ajuta viitorii soferi sa se poata adapta la diferenta dintre alte examene sustinute pana in acel moment si modul de desfasurare al examenului teoretic pentru obtinerea permisului.

Pentru a evita efectele puternice pe care stresul le are asupra performantei din timpul examenelor, pregatirea cu ajutorul site-urilor de chestionare auto se concentreaza in principal pe simularea exacta a conditiilor din timpul examenului astfel incat viitorii soferi sa stie exact la ce se asteapta. In acelasi timp chestionarele auto drpciv ofera o alternativa logica pentru retinerea volumului mare de informatie ce trebuie studiat pentru examen.

Pe site-urile de specialitate, chestionarele contin doar lista de intrebari oficiale puse la dispozitie de Directia de Inmatriculari si Permise. Este foarte important ca la alegerea site-ului pentru rezolvarea chestionarelor sa se verifice recenziile pe care site-ul le-a strans si daca acesta ofera chestionare la zi care contin lista oficiala de intrebari actualizate. In caz contrar viitorii soferi risca sa pice examenului din cauza unor raspunsuri gresite retinute din timpul pregatirii.

Folosite corect, site-urile de chestionare auto online sunt cea mai simpla metoda de pregatire pentru examenul teoretic. Statistic vorbind cei mai multi soferi care au trecut sala din prima au declarat ca au citit legislatia o singura data inainte de a se concentra puternic pe simulari de tipul chestionarelor online. Eficienta acestei metode este sustinuta inclusiv de instructorii de la scolile de soferi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.