Colegiul de Artă din Bacău a adus „Artă pentru toți” la școala din satul Gura Văii, com. Racova


O poveste cu și despre arta împărtășită tuturor, chiar și celor care nu au posibilitatea de a asculta (live) un recital al unui cvartet de coarde, chiar ș pentru cei care nu au un profesor calificat de arte plastice. Adică, o poveste dedicată copiilor din mediul rural. Proiectul „Arta pentru toți” adună profesori și elevi din Colegiul Național de Artă „George Apostu” Bacău și din școli partenere ale județului Bacău.

Ultima întâlnire de acest gen am avut-o joi, 18 mai, la invitația doamnei Mihaela Radu, profesor de Limba și literatura română, la școala din satul Gura Văii, com. Racova, jud. Bacău.

Elevii școlii din sat, îndrumați de prof. Andrieș Katy, prof. Busuioc Adriana Cristina și elevele Gabor Ștefana, Balan Ana-Maria, Herciu Simona, Oatu Narcisa din clasa a XI-a de la specializarea Artă murală a Colegiului de Artă, au pictat icoane pe sticlă.

În același timp au asistat la un recital susținut de elevii Solomon Antonia și Văcaru Anastasia cl. a XI-a, Iacob Iustina cl. a III-a, Duma Andreea cl. A X-a, Ghidu Tiberiu cl. a VII-a, îndrumați de prof. Stan Emanuel Codrin, de la Colegiului Național de Artă.

În urma acestor activități, au rezultat frumoasele lucrări ale elevilor, lucrări care vor fi prezentate într-o expoziție în școală. Proiectul va continua atât în perioada vacanței de vară cât și în anul școlar următor.

Colegiul de Artă din Bacău le mulțumește tuturor celor care au contribuit la aceste activități!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.