Ce trebuie să știi despre salteaua cu Memory Foam? Avantaje și dezavantaje [P]

Spuma cu memorie sau „memory foam”, asa cum este cunoscuta in magazinele ce vand saltele, este un material relativ nou, inventat de NASA in anul 1970.
Din 1992 reprezinta un material folosit pentru crearea saltelelor de cea mai buna calitate, multumita densitatii foarte mari a spumei vascolelastice si sensibilitatii la temperatura. Practic, ceea ce face o saltea din acest material sa aiba proprietati cu adevarat ideale este faptul ca se adapteaza formei corpului pe masura ce acesta se incalzeste.

Din ce in ce mai multi oameni aleg sa achizitioneze si sa doarma pe o astfel de saltea, deoarece reuseste sa ofere o multime de avantaje. Este adevarat ca nu este totul roz si ca exista si dezavantaje, insa puse in balanta, avantajele par a fi mult mai atractive.

Care sunt avantajele oferite de spuma de memorie?

Un prim avantaj este faptul ca ajuta la reducerea punctelor de presiune in timpul somnului. Practic, presiunea asupra corpului scade cu pana la 80% fata de o saltea traditionala, ceea ce este ideal pentru persoanele care dorm pe o parte, carora le este foarte greu sa obtina o aliniere corecta a coloanei pe o saltea normala.

Spre deosebire de saltelele cu arcuri, la saltelele din spuma poliuretanica efectul de balans este minim. Practic, de acest lucru se bucura toti cei care dorm alaturi de un partener, deoarece miscarile acestuia nu se transmit si fiecare poate sa doarma cat se poate de normal.

Salteaua din spuma poliuretanitca este hipoalergica, asadar este ideala pentru toti cei care sufera de diverse alergii si isi mentine proprietatile pe o foarte lunga perioada de timp, cu o intretinere minima. Este recomandat sa fie intoarsa ocazional de pe o parte pe alta si sa fie rotita. De asemenea, este recomandata aspirarea si utilizarea unei huse de protectie, insa aceste necesitati sunt prezente si in cazul altor saltele.

Care sunt dezavantajele saltelei din memory foam?

Exista, in mod evident si cateva dezavantaje ale acestei saltele. Un prim dezavantaj ar fi faptul ca pot avea un miros destul de neplacut la inceput, cand sunt noi. Din fericire, acest miros dispare in timp.

S-ar putea sa te adaptezi destul de greu la dormitul pe o astfel de saltea, in conditiile in care schimbarea pozitiei de dormit se face putin mai greu decat in mod normal.

Sensibilitatea la caldura poate sa fie un alt dezavantaj. In camerele cu o temperatura scazuta, saltelele din memory foam au tendinta de a deveni mai ferme, lucru pe care nu foarte multi oameni il apreciaza. De asemenea, tind sa fie foarte calduroase, lucru care, de asemenea, nu este pe placul tuturor.

Totusi, per total, saltelele din spuma de memorie sunt cele mai performante saltele de pe piata si pot asigura un somn de cea mai buna calitate pentru orice persoana. Odata ce te obisnuiesti cu o astfel de saltea, vei avea placerea de a te trezi in fiecare dimineata cu zambetul pe buze si de a cunoaste odihna la un nivel cu adevarat mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.