Cât de des trebuie inspectate instalațiile într-o locuință pentru o funcționare optimă? [P]

Vi s-a întâmplat vreodată ca instalațiile să cedeze în cele mai nepotrivite momente? Și dacă da, pe cine ați învinovățit pentru pagubele produse?

Ca orice alt bun de pe urma căruia profităm în viața de zi cu zi din punctul de vedere al confortului sau facilităților, și instalațiile au nevoie de întreținere constantă. Frecvența reviziilor nu este una standardizată, însă ea poate fi definită în raport cu anumite atribute, în funcție de speță. Astfel, părerea avizată a instalatorilor este necesară atunci când aveți aceleași instalații de peste cinci ani, însă un control regulat este benefic pentru a preveni potențiale daune.

Generic vorbind, instalațile sunt amenințate de degradare din cauza uzurii zilnice. De aceea, este extrem de important să vă îngrijiți de întreținerea optimă a acestora, independent de natura tipului de instalație. Astfel, fie că vorbim despre instalații sanitare, fie că ne raportăm la sisteme de încălzire în pardoseală, necesitatea reviziilor se aplică în ambele cazuri, cu atât mai mult cu cât urmăriți funcționarea optimă a acestora. Deși sunt privite ca ocazionale de cei mai mulți dintre bucureșteni, reviziile instalațiilor trebuie să devină o rutină pentru cei care doresc să își aducă aportul la durabilitatea sistemelor de instalații și să evite costuri de reparații inoportune.

Frecvența reparațiilor la instalațiil e sanitare depinde de vechime și de cum au fost întreținute

Există situații în care instalații mai vechi de 10 ani funcționează în condiții optime, în timp ce instalația dumneavoastră dă semne de slăbiciune încă din primii doi ani. În astfel de cazuri, factorii determinanți sunt numeroși, pornind de la serviciile precare și până la calitatea îndoielnică a instalațiilor. Totuși, puteți contracara aceste neplăceri prin solicitarea unui instalator sanitar pentru inspecții de specialitate sau reparații profesionale. Procedând astfel, obțineți garanția unei lucrări efectuate în conformitate cu reglementările ANRE, dincolo de rentabilitatea serviciului.

Mergând mai departe, starea instalațiilor este determinată direct de modul în care le-ați întreținut. Dacă nu vă mai amintiți când a fost efectuată ultima inspecție de un instalator sanitar, cu siguranță nu ar trebui să vă mire faptul că instalațiile au ajuns într-o stare deplorabilă, apa de la duș și-a pierdut presiunea sau chiuvetele sunt înfundate. Toate acestea sunt o sumă a implicării în întreținerea instalațiilor sanitare, însă aportul unui instalator profesionist poate readuce confortul în baia dumneavoastră.

Sistemele de încălzire în pardoseală trebuie revizuite cel puțîn o dată pe an

Dacă în cazul sistemelor termice vorbim despre o frecvență customizată în funcție de starea acestora, sistemele de încălzire în pardoseală de la www.totalheat.ro nu sunt deloc pretențioase, având nevoie doar de o inspecție anuală. Motivul este evident și derivă tot din utilizarea îndelungată a sistemului. Pe o perioadă constantă de cel puțîn trei luni (în funcție de temperaturile mai mult sau mai puțin scăzute pentru perioada anotimpului rece), utilizăm 24 / 24 h sistemul de încălzire în pardoseală. Această utilizare prelungită nu amenință funcționalitatea unui astfel de sistem, însă poate determina o diminuare a eficienței sale.

O inspecție anuală este recomandată în cazul persoanelor care au adoptat opțiunea încălzirii în pardoseală din mai multe considerente. Dincolo de aspectul tehnic, nu trebuie pierdută din vedere grija pentru familie, îndeosebi pentru copii. Ca regulă generală, se recomandă ca aceste inspecții să fie efectuate cel târziu la finalul toamnei, pentru ca specialiștii să își poată lua o marjă de timp pentru repararea erorilor de funcționare ale sistemului. Astfel, imediat ce iarna își intră în drepturi, puteți oferi întregii familii confortul optim pe care îl promite sistemul de încălzire în pardoseală.

Puteți extinde valabilitatea instalațiilor sanitare și termice printr-o inspecție efectuată la timp, pentru funcționarea optimă a dușului și sistemului de încălzire în pardoseală. Inspecțiile frecvente devin cu atât mai necesare cu cât instalațiile în cauză sunt vechi, au generat în trecut defecțiuni sau prezintă la momentul curent semne de slăbiciune. Totuși, pentru ca succesul unei revizii să fie garantat, este nevoie să apelați la serviciile unui instalator din București cu experiență, certificat ANRE, capabil să gestioneze orice fel de speță ar putea impune starea precară a instalațiilor dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.