Alege hrana vie – ideală pentru reptile

bacaul_hrana vie

Psihologii sunt de parere ca animalele de companie, pe langa faptul ca sunt simpatice, au rolul de a-i ajuta pe stapanii lor sa treaca peste anumite momente dificile. De exemplu, exista copii care se tem sa doarma singuri, fie din cauza intunericului, fie pentru ca au avut cateva cosmaruri, iar cand sunt lasati singuri imaginatia tinde sa o ia razna. Insa compania unui animalut simpatic ii ajuta pe micuti sa treaca peste aceste momente dificile.

De asemenea, exista persoane introvertite, care se simt singure si care au tendinta de a fi depresive, insa rolul animalelor de companie este de a le fi alaturi, chiar in aceste momente grele, alungand energiile negative si readucandu-le buna dispozitie.

Insa exista mai multe tipuri de animale de companie. Pe de-o parte sunt pasarile istete si pestii, iar pe de alta parte sunt catetii, pisicile si hamsterii care se pot dovedi foarte jucausi. Dar asta nu e tot. Nu trebuie uitat de reptile. Reptile pot reprezenta excelente animale de companie pentru persoanele de toate varstele, oferind o multime de avantaje.

Cum se ingrijeste o reptila? Ce reprezinta hrana vie?

Multe persoane sunt ingrijorate de faptul ca nu s-ar putea descurca cu ingrijirea unei reptile pentru ca de foarte multe ori nu au habar cum sa hraneasca acest animal de companie. Insa este mai simplu decat pare. Reptilele au drept mancare preferata hrana vie, pe care o puteti cumpara de la un pet shop.

Iar hrana vie inseamna, de regula, gandaci si viermi. Viermii numiti „Mealworms” sunt o alternativa foarte gustoasa pentru reptile deoarece acestia contin mari cantitati de grasimi. In cazul in care nu gasiti la un petshop din zona, puteti cauta la un pet shop online.
Varianta de hrana vie cu mai putine grasimi este reprezentata de gandaci. De exemplu, o alternativa buna sunt gandacii „Nauphoeta”. Ei sunt bogati in proteine, vitamine si hidrati de carbon. Mai exista si „Superworms”, o categorie de viermi care si ei sunt mai saraci in grasimi, dar care ar trebui sa combinati cu alt tip de hrana.

Mai mult decat atat, exista si reptile care se hranesc cu fructe, legume si verdeturi. Un exemplu in acest sens este iguana care prefera si acest gen de alimente. Insa, pentru a fi siguri, cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa va documentati temeinic inainte de a porni la cumparaturi. In orice caz, este important de retinut ca acest gen de animal de companie are nevoie de o dieta echilibrata care sa-i asigure o dezvoltare armonioasa.

Ce inseamna sa aveti drept animal de companie o reptila?

O reptila inseamna mai mult decat hrana vie care ii este oferita. Inseamna un tovaras menit sa pastreze linistitea ce reprezinta un lucru de nepretuit pentru persoanele cu un personalitate pasnica. In felul acesta, nu veti fi deranjati de reptila atunci cand va intoarceti obositi de la serviciu si nu aveti pofta de nimic. Pe cand un catel sau o pisica se pot dovedi mult mai pretentiosi din acest punct de vedere. Ei au nevoie de atentie, iar in cazul cateilor plimbarile sunt o adevarata necesitate. Reptilele pot sta cuminti in terrariumul lor, bucurandu-se de hrana vie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.