Afectează vremea durerile articulare?

vremea.ro Cerul este senin dar glezna începe să te necăjească cu o durere de artrită. Ar putea fi o furtună la orizont? O simți în oase sau este doar o legendă? Potrivit www.Vremea.ro, “prognoza ta meteo” ar putea avea ceva validitate, datorită efectelor pe care schimbările de presiune barometrică le au asupra corpului tău.

Este absolut normal pentru oameni să învinovățească vremea pentru durerile mari de articulații, ne spune dr. Robert Newlin Jamison, un profesor la departamentele de psihiatrie și anestezie de la Harvard Medical School și un cercetător care a studiat efectele meteorologice cu privire la pacienții cu dureri cronice.

“Toată lumea are o mătușă care s-a plâns că genunchiul sau glezna stă să-i ia foc de durere. Sau că umărul unchiului Charlie dă semne că sunt probleme și vremea se schimbă”, spune el. Dar Jamison, care este de asemenea psiholog șef la Centrul de Management al Durerii la Brigham si la Spitalul din Boston, a văzut pacienți care își făceau griji să nu fie ridiculizați. “Indiferent de motiv, persoanele cu dureri cronice sunt realmente timide în a spune asta, pentru a nu crede ceilalți că sunt nebuni”, adaugă el.

Citeste continuarea pe Vremea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.